kristo Napisano 5 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwiec 2017 Cześć, Czy ktoś z Szajbajków, wie gdzie można kupić stery półzintegrowane z łożyskami maszynowymi o średnicy montażowej górna miska 44mm dolna 52mm (ZS44/IS52). Przejrzałem alledrogo ale standard w większości to 44/56 bądź 42/52. Odnośnik do komentarza
suchy Napisano 5 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwiec 2017 Nigdy nie widziałem kompletu w zestawieniu tym co szukasz. Ale zawsze możesz kupić oddzielnie miske górną i dolną. http://www.bikecenter.pl/k168,czesci-rowerowe-kokpit-i-jego-elementy-stery.html Odnośnik do komentarza
kristo Napisano 5 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwiec 2017 No dokładnie zawsze pod górkę oryginalne stery to HS FSA No10/42 1 1/8-1,5 ZS44/IS52 bk ale mają zwykłe wianki Odnośnik do komentarza
suchy Napisano 5 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwiec 2017 2 minuty temu, kristo napisał: ale mają zwykłe wianki I tu ciebie zaskoczę Zwykłe łożyska kulkowe mogą być w pewnych sytuacjach trwalsze od łożysk maszynowych. Chodzi m.in. o pracę w płaszczyźnie inej niż czołowa. O kulkowe poprostu trzeba bardziej dbac, tj. czyścić i smarować. https://bikehunter.pl/lozyska-maszynowe-czy-lozyska-kulkowe/ 1 Odnośnik do komentarza
kristo Napisano 5 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwiec 2017 To fakt trzeba bardziej dbać, ponoć nawet lepiej jak są luzem bez wianka. Odnośnik do komentarza
Fenthin Napisano 5 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwiec 2017 (edytowane) Moment, moment. Jak takie stery mogą mieć "zwykłe wianki"? To nie są stery pół-zintegrowane. Góra (ZS44) faktycznie pochodzi od takich sterów i może mieć wianek, ale dół (IS52) to rozwiązanie zintegrowane i tam muszą być maszyny. Wymusza to kształt główki. O ile nikt nie przekombinował z kątami i jest standardowe 36/45 stopni, możesz kupić komplet ZS44/ZS56 lub ZS44/EC49 i nie wykorzystywać dolnej miski, tylko włożyć łożysko bezpośrednio do główki. Edytowane 5 Czerwiec 2017 przez Fenthin 1 Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 6 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 6 Czerwiec 2017 @kristo http://www.bikecenter.pl/p31802,fsa-orbit-z-t-stery-taper-1-1-8-1-5-zs44-is52-redukcja.html 1 Odnośnik do komentarza
suchy Napisano 6 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 6 Czerwiec 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Franz Mauer napisał: @kristo http://www.bikecenter.pl/p31802,fsa-orbit-z-t-stery-taper-1-1-8-1-5-zs44-is52-redukcja.html Ale jajca... A jak szukałem to u mnie nie wyskakuje ten komplet ale jak kiknę na twoj link to wtedy wyskakują. Edit: a już doszedłem, miałem filtry zapisane, także nie było tematu? Edytowane 6 Czerwiec 2017 przez suchy Odnośnik do komentarza
kristo Napisano 6 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwiec 2017 Dzięki za podpowiedź rower to grand Canyon AL 6.9 2015r. w oryginale są stery półzintegrowane 44/52 , natomiast faktycznie jak zejdmowałem nie zwróciłem uwagi , że jest wypustka" która powinna trzymać łożysko ze sterów zintegrowanych wygląda to jak poniżej. Co do kątów to raczej standard ale nie znalazłem szczegółowych danych. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
kristo Napisano 10 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwiec 2017 Finalnie zakupiłem stery Cane Creek ster dolny IS52/40 1.5 oraz Cane Creek ster górny 40 ZS44 1 1/8 Co prawda po montażu ale dostałem odpowiedź od Canyona o możliwości założenia IS i kontach - późno odpowiedzieli ale odpowiedzieli. Dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza
niuti Napisano 10 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 10 Marzec 2018 cześć, czy mogłbyś przesłać na emaila: niuti(at)poczta.fm info od Canyona, które dostałeś. Mam ten sam model tylko rok 2016 i ten sam problem z sterami ;/ ps. czy w dolnej części główki - tej od strony widelca miałeś miskę bo z zdjęcia nie wynika to. Ja mam miskę i nie do końca wydaje mi sie te to są stery ZS/IS. Coraz bardziej zirytowany jestem rowerem takie drobne rzeczy a wkurzają. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi