Skocz do zawartości

Kellys Gate 50 2019 oem+

Mjecio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzięki @PiotrekGT za wyjaśnienie. Będę miał to na uwadze. Mam pewnie obawy, że M może się okazać za mały i przez to moja pozycja będzie zbyt wyprostowana. Wszedłem dzisiaj na https://www.competitivecyclist.com/  i oto co mi wyszło. Kolega @Accent_Szaj chyba podesłał wymiary tegorocznego modelu. Teraz dopiero zwróciłem uwagę, że zeszłoroczna rama była mniejsza. Dzięki za informacje odnośnie hamulców i kół ;) na pewno prędzej czy później przyjdzie czas na ulepszenie 

competetive cycling.jpg Bez tytułu.jpg

Edytowane przez sixzeroeight
Opublikowano

Jesli takie to faktycznie L jest okej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@sixzeroeight I jak ten rozmiar ? Szukam właśnie czegoś dla siebie i też mi wpadł ten model w oko. Mam 186cm/90kg Poprzedni rower to był Unibike Evo 21cali rama i był dla mnei deczko duży, 19 kolegi była w sam raz. Porównuję teraz geometrię i  L tego Kellysa jest wręcz ciut większa od tego Unibike. Waham się dlatego między M a L. Możesz napisać jak wrażenia ?

Edytowane przez Albercik64
Opublikowano (edytowane)

@Albercik64 Hej. Rower doszedł dopiero we wtorek. Na samym początku wydawał mi się mocno za duży, ale to było chyba spowodowane przesiadką z 26" na 29". Już znalazłem swoją pozycję i wysokość siodła i teraz jest jak dla mnie idealnie. Teraz pozostaje czekać aż otworzą znowu lasy żeby pojeździć w trudniejszym terenie. Szczerze to jeszcze nie wiem czy L było lepszym wyborem niż M. Możliwe, że na M lepiej by się kontrolowało rower w terenie, chociaż podejrzewam, że w M musiałbym mocno wysunąć sztycę.

Dziękuję @Mjecio, @Accent_Szaj, @pierruś i @PiotrekGT za pomoc w wyborze ;)

Edytowane przez sixzeroeight
Opublikowano

Ja przy 177 mam M z Kellys'a i jest idealnie.Naprawdę @sixzeroeight wiedziałem co piszę polecając Ci L ;) 

Opublikowano

@sixzeroeight Dzięki za odpowiedź. Najprawdopodobniej mam gdzieś w Rzeszowie Kellysa i w M i w L to mógłbym przymierzyć. Sytuacja jednak jest jaka jest więc boję się całe miasto jechać po to żeby rower oglądać :D Nie szorujesz strasznie po ramie jak zsiadasz z roweru ? Pamiętam że przy tamtym Unibike jak dosyć dynamicznie zeskakiwałem z różnych powodów to właśnie za wysoko mi było ;/ 

Opublikowano

@Albercik64 jak stoję na ziemii to mam jeszcze trochę prześwitu;) Myślę, że najlepiej będzie właśnie się przymierzyć, chociaż ja i po przymiarce miałem spore wątpliwości, bo długo nie miałem kontaktu z jazdą na rowerze, a z poprzedniego wyroslem więc nawet nie miałem porównania czy jest ok czy nie.

• 1 miesiąc temu...
mirekderdzinski@wp.pl
Opublikowano (edytowane)

Witajcie @Mjecio, @Accent_Szaj,@Albercik64, @pierruś i @PiotrekGT 

Powiedzcie jak wrażenia z użytkowania Kellys Gate 50 29"  jestem przed zakupem i nie ukrywam napaliłem się na Meridę Big Nine 500 Lite z 2020 roku cena około 4700 ( wolał bym z 2018 ale niestety nie dostępne, a z 2019 słaby amortyzator ), jednakże zaczynam teraz czytać o Gate 50 i widzę osprzęt w podobnej klasie ( a nawet lepszy ) i jest dostępny z 2019 roku w cenie o tysiąc zł niższej  :) co nie ukrywam mocno mnie przekonuje. 

Czy warto czy jesteście zadowoleni ? a może ktoś porównywał z Meridą ??

Dodam, że jeżdżę rocznie 5  -  7 tys. km raczej "lekki" teren i nie będę startował w zawodach,  trochę płaskiego, trochę górek ...... 

Edytowane przez mirekderdzinski@wp.pl
Opublikowano
2 godziny temu, mirekderdzinski@wp.pl napisał:

Kellys Gate 50

Ja akurat używam Kellys Hacker 70 ;)

Powiem,że Meridy są bardzo fajne,ale patrząc na osprzęt,geometrię, to nie zamienilbym na Meride Big.

Ogólnie sam miałem identyczny dylemat i już polowalem na Meride,ale w ostatniej zobaczyłem mojego Kellysa i wiedziałem,że to mój bajk :D

2 godziny temu, mirekderdzinski@wp.pl napisał:

Dodam, że jeżdżę rocznie 5  -  7 tys. km raczej "lekki" teren i nie będę startował w zawodach,  trochę płaskiego, trochę górek

Masz strasznie podobny styl jazdy,tylko ja robię mniej Km ;)

• 2 tygodnie później...
mirekderdzinski@wp.pl
Opublikowano

Zdecydowałem się na ramę M i przy moim wzroście 182 cm jest bardzo dobrze dopasowany. Zdecydowanie rama L  jest za duża, rower prowadzi się bardzo dobrze wszystko chodzi perfekcyjnie.  

Kellys 2.jpg kellys 1.jpg
  • Lubię to! 2
Opublikowano

Hej, ciesze sie identycznym w rozmuarze L. przy moich dość długich nogach, wzroście (186/91) mierzyłem M i okazalo się ze czuję się dziwnie a szczególnie przy skretach gdzie kiera haczyła o kolana co nie wystepowalo w rozmiarze L (ustawilem oba pod siebie na tyle na ile sie dało do przymiarki). W odczuciach w jeździe jest bardzo dobrze. Ustawiony pode mnie fit przetrenowałem las, zjazdy, podjazdy proste i jest super. 

• Lubię to! 1
mirekderdzinski@wp.pl
Opublikowano

Ja wzrost 182 cm nogi 84 cm pozostaje między nogami około 2-3 cm więc idealnie, u mnie nie ma problemu z kolanami dla mnie rozmiar M jest idealny. 

Opublikowano
W dniu 26.05.2020 o 12:54, mirekderdzinski@wp.pl napisał:

Zdecydowałem się na ramę M

Piękny!!! Musisz założyć swój wątek w tym dziale :D,aby inni mogli podziwiać i komentować twoją konkretnie sztukę.

Zdjęcia i filmik już masz.

Poniżej link do mojego Hackera 70.

• Lubię to! 1