Skocz do zawartości

Zastrzyk Z Kwasu Hialuronowego

Azzader

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Czy któryś z forumowiczów korzystał z tego leku?
Którą opcję wybraliście? I czy w ogóle pomogło?

Opublikowano

Mój ojciec ma problem z kolanem i lekarz mu zlecił takie zastrzyki. Pomogło. Tylko tutaj to jak ze wszystkim - co jednemu pomoże, to niekoniecznie innemu. Najlepiej skonsultować to z ogarniętym lekarzem.

Opublikowano

Dokładnie.Zgadzam się z @Sziva w 100%.Odnośnie zastrzyków i leków skontaktuj się z lekarzem,bądź farmaceutą,to nie tylko takie gadanie.Trzeba je wziąć do serca.

Opublikowano

Jestem po konsultacji:)
Tylko chciałem się upewnić czy to coś rzeczywiście pomaga i na jak długo w waszych przypadkach
Oraz którą wersję wybraliście? Jeden zastrzyk czy kilka?

Opublikowano
46 minut temu, Azzader napisał:

Tylko chciałem się upewnić czy to coś rzeczywiście pomaga i na jak długo w waszych przypadkach

Właśnie to powinieneś dogadać z lekarzem,lub farmaceutą

47 minut temu, Azzader napisał:

Oraz którą wersję wybraliście? Jeden zastrzyk czy kilka?

Odnośnie tego,sprawdzisz,po pierwszym razie,jak nie odczujesz absolutnie żadnej zmiany,to raczej nie ma sensu pakować się w kolejne zastrzyki 

Opublikowano
W dniu 17.11.2019 o 11:01, Sziva napisał:

[...] ma problem z kolanem i lekarz mu zlecił takie zastrzyki.

Co za seksistowska wypowiedź. :)

Przecież nic nie pisał o kolanach. To już facet nie może sobie wstrzyknąć gdzieś indziej? Może był u dermatologa a nie u ortopedy.

Opublikowano
8 godzin temu, Motke napisał:

Co za seksistowska wypowiedź. :)

Przecież nic nie pisał o kolanach. To już facet nie może sobie wstrzyknąć gdzieś indziej? Może był u dermatologa a nie u ortopedy.

Zupełnie nie rozumiem tej wypowiedzi. Opisałam przypadek mojego taty, który akurat miał problem z kolanem. Czego tutaj nie kumasz?

Opublikowano

Ale Sziva trafiła w cel bo chodziło o kolano:) I wybrałem jeden zastrzyk i powiem wam że póki co jest fajnie. Zobaczymy jak będzie po dłuższym czasie i  jakieś większej jeździe :)

Opublikowano

To było oczywiste, tylko niektórzy próbują być śmieszni na siłę. 

Opublikowano
Witam!

Czy któryś z forumowiczów korzystał z tego leku?

Którą opcję wybraliście? I czy w ogóle pomogło?  

W sierpniu 2015 miałem serię 3 zastrzyków w lewe kolano. Miałem i pewnie nadal mam bo te zastrzyki tego nie usuną stany zwyrodnieniowe minęło 4 lata ale mam spokój.

Tzn nie odczuwam większego dyskomfortu pod warunkiem że np nie skacze, i przede wszystkich nie skręcam mocno kolanem. Jak dla mnie jest to wystarczające bo nie odczuwam tak jak przez serią tych zastrzyków ciągłego dyskomfortu tylko wtedy gdy przeciąże kolano, ale wtedy idzie voltaren max ze 2-3 razy i jest ok.

Za zastrzyki płaciłem 150-160/szt był to Biolevox/Alevox HA.

Opublikowano
12 godzin temu, Sziva napisał:

Zupełnie nie rozumiem tej wypowiedzi. Opisałam przypadek mojego taty, który akurat miał problem z kolanem. Czego tutaj nie kumasz?

Sorry, ale tu kompletnie nie chodziło o Twojego tatę tylko o Azzader, który na początku nic nie wspominał o kolanach.

Opublikowano
4 godziny temu, Gophfer napisał:

W sierpniu 2015 miałem serię 3 zastrzyków

A też cię tak później bolało? Bo jak znieczulenie puściło to nie jest śmiesznie;/  Tyle że nie kolano mnie boli tylko mięsień w miejsce wkłucia igły. Ja wybrałem Fabre Fluicondrial M

Opublikowano

Mnie bolał staw kolanowy a na usg wyszły zwyrodnienia, że mało tej "mazi" w stawie i akurat zastrzyki z tego kwasu mi pomogły.

Po zastrzyku ani w miejscu wklucia nic mnie nie bolało.

Nie miałem żadnego znieczulenia, ortopeda wbijal się gdzieś w kolano, uczucie jak zastrzyk

Wziąłem 3 dawki bo tak mi zalecił ortopeda, z którym to konsultowalem.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja tez mam problemy z tą mazią właśnie ;/ Ale zwyrodnień, wytarć, itp nie mam. Ale jutro w sprawie tego bólu zadzwonię do ortopedy tak dla pewności :)

Opublikowano

Ból przechodzi i zaczyna być znowu fajnie ;D

• Lubię to! 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wybrałem Fabre Fluicondrial M

Gdzie i po ile kupowałeś jeśli można wiedzieć?

Opublikowano
2 godziny temu, Gophfer napisał:

Gdzie i po ile kupowałeś jeśli można wiedzieć?

Ja zamówiłem bezpośrednio od producenta :)  503zł mnie to kosztowało. Tak najlepiej bo masz bez marży apteki i pewność że produkt jest orginalny
Wyślę Ci na priv numer do przedstawiciela :)