Skocz do zawartości

Tarcza 203 do dartmoor StreetFighter

ROWEROWYnieZNAFCA

Rekomendowane odpowiedzi

ROWEROWYnieZNAFCA
Opublikowano

Bardzo podoba mi się rama dartmoor StreetFighter, kupiłbym ją już dzisiaj ale jest jeden problem. W ogłoszeniu na allegro jest napisane że maksymalnie można załołożyć tarcze 160mm. Orientuje się ktoś może czy da się założyć tarczę 203mm lub 180mm. Dokładnie chodzi mi o tą remę  https://allegro.pl/oferta/rama-dartmoor-streetfighter-26-funbike-stunt-8476150180 

Z góry dzięki za odpowieć

Opublikowano

Najprawdopodobniej się da tylko jest to poroniony pomysł bo uzyskasz tylko efekt wizualny. Po drugie jak zaczniesz gdzieś na jakiś górkach haratać z taką tarczą to może Ci zwyczajnie wyrwać zacisk i rama pójdzie do skupu złomu. 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem,czy zdajesz sobie sprawę,że chodzi tu o tarczę do tyłu.Ja dałem w swoim 180 ,mimo zaleceń producenta max 160.Czy tak, czy siak, nawet tarcza 160 i podstawowe heble z tyłu spowodują,przy awaryjnym hamowaniu, zblokowanie koła.Czyli tak jak napisał @Ares to tylko efekt wizualny.

Edytowane przez Accent_Szaj
ROWEROWYnieZNAFCA
Opublikowano
W dniu 12.11.2019 o 23:13, Ares napisał:

Chodzi o to, że mam 2 tarcze ze starego roweru 203 i 180. I nie wiem czy jest sens kupować tarczę 160 skoro mam w domu tarczę 180.

Opublikowano
46 minut temu, ROWEROWYnieZNAFCA napisał:

Chodzi o to, że mam 2 tarcze ze starego roweru 203 i 180. I nie wiem czy jest sens kupować tarczę 160 skoro mam w domu tarczę 180.

180mm z tyłu wystarczy aż nadto przy kołach 26"

ROWEROWYnieZNAFCA
Opublikowano
28 minut temu, SpiderMAN napisał:

180mm z tyłu wystarczy aż nadto przy kołach 26"

Chodzi mi o to że nie wiem czy tarcza 180 nie uszkodzi ramy bo w ogłoszeniu jest napisane że maksymalnie 160

Opublikowano

Nie powinna.Ja u siebie mam właśnie 180,a producent w instrukcji dopuszcza max 160.

Opublikowano

Ja przy karbonowej ramie do XC mam 180 i więcej bym nie dał ale hamuje ładnie :)

• 3 tygodnie później...