Skocz do zawartości

Fox 32 Terralogic 100mm w rowerze elektrycznym - Czy zwiększać skok dla poprawy komfortu ?

RadekMeridaBafang

Rekomendowane odpowiedzi

RadekMeridaBafang
Opublikowano
4 minuty temu, PiotrekGT napisał:

Kurde nigdy mi ske nke zdarzylo przywalic korba jak podjezdzam, ck do kostki brukowej - to juz tylko kwestia opon i cianienia w oponach.

A jaki sag ustawiasz?

Musialbys zmierzyc jaka masz odleglosc pedalow od ziemi. Ja mam 11,5 cm. Sag maksymalny mozliwy 20%.

Opublikowano

12,5 bez sagu, pod naciskiem pewnie jest tyle samo albo i mniej niz u ciebie

Opublikowano
11 godzin temu, RadekMeridaBafang napisał:

A ebika gotowego nigdy bym nie kupil bo wygladaja super ale generalnie jest to jedno wielkie nieporozumienie oprocz tych za 40-50 tys. złotych.

Napisał byś po prostu, że szkoda Ci kasy czy jej nie masz a nie w ten sposób. No wybacz ale zabawa w domorosłego konstruktora zawsze będzie obarczona ryzykiem, że coś będzie spaprane. Inaczej trzeba by założyć, że konstruktorzy fabryczni to debile. Albo masz jakieś specjalne wymagania co do silnika i to nie pasuje albo będziesz nadal lepił w taki sposób jak obecnie. 

• Lubię to! 1
RadekMeridaBafang
Opublikowano
1 godzinę temu, Ares napisał:

Napisał byś po prostu, że szkoda Ci kasy czy jej nie masz a nie w ten sposób. No wybacz ale zabawa w domorosłego konstruktora zawsze będzie obarczona ryzykiem, że coś będzie spaprane. Inaczej trzeba by założyć, że konstruktorzy fabryczni to debile. Albo masz jakieś specjalne wymagania co do silnika i to nie pasuje albo będziesz nadal lepił w taki sposób jak obecnie. 

W jaki sposob? Nie chcę kazdej wypowiedzi rozbudowywac jesli to nie ona jest sednem rozmowy. Skoro miałem juz caly osprzet to po co mialbym kupowac nowy rower i to z nizszym osprzetem skoro moge kupic tylko rame?

Moc silnikow i pojemnosc baterii to jest wielkie nieporozumienie w gotowych ebikach. Tylko wyglada to slicznie.

Opublikowano

To jest Twoja zabawka i bawisz się nią jak chcesz. Generalnie jak również napisał @PiotrekGT nie będziesz miał gwarancji by wszystko było ok nawet w innej ramie bo lepisz coś do czegoś co nie było pod to projektowane. Wiele elektryków nadal ma choćby fatalne rozłożenie masy w rejonie suportu co w znacznym stopniu kaleczy jazdę. Jednym to przeszkadza a drugi nie wie o co chodzi. Do tego dochodzi wiele innych spraw. Może czas się pogodzić z faktem, że nie wszędzie będzie taka jak ma być. 

RadekMeridaBafang
Opublikowano
Godzinę temu, Ares napisał:

To jest Twoja zabawka i bawisz się nią jak chcesz. Generalnie jak również napisał @PiotrekGT nie będziesz miał gwarancji by wszystko było ok nawet w innej ramie bo lepisz coś do czegoś co nie było pod to projektowane. Wiele elektryków nadal ma choćby fatalne rozłożenie masy w rejonie suportu co w znacznym stopniu kaleczy jazdę. Jednym to przeszkadza a drugi nie wie o co chodzi. Do tego dochodzi wiele innych spraw. Może czas się pogodzić z faktem, że nie wszędzie będzie taka jak ma być. 

Bez przesady, nie jest tak zle zeby się z czyms godzic. Jest to kolejny rower a wlasciwie rama z elektryfikacja i wszystko pięknie smiga. Jedyny blad jaki tutaj popelnilem to kupujac rame do XC a nie do np. All Mountain.

Opublikowano

Podsumowując.Nie pakuj w ten projekt więcej kasy.

Jak chcesz,zmienić ramę,to może zacznij od tego.Potem zaś zacznij pytać ,co dalej zmieniać,bądź jaki amor do nowej ramy 

Opublikowano
Godzinę temu, RadekMeridaBafang napisał:

Bez przesady, nie jest tak zle zeby się z czyms godzic. Jest to kolejny rower a wlasciwie rama z elektryfikacja i wszystko pięknie smiga. Jedyny blad jaki tutaj popelnilem to kupujac rame do XC a nie do np. All Mountain.

Dokladnie dlatego proponuje co to sprzedac i kupic all moutain. Ale tam beda opony 2.4 i zebatka 36T na ktorej nie pojedziesz 70kmh.

RadekMeridaBafang
Opublikowano
11 minut temu, PiotrekGT napisał:

Dokladnie dlatego proponuje co to sprzedac i kupic all moutain. Ale tam beda opony 2.4 i zebatka 36T na ktorej nie pojedziesz 70kmh.

Z zebatka w rowerach elektrycznych to troszke inaczej działa.

Znacie jakies fajne miejsca z ramami?

Ja znam bike discount i bike components. 

Opublikowano

Nie oplaca sie tak, kup caly rower, moze uzywany

• Lubię to! 1
Opublikowano
8 minut temu, PiotrekGT napisał:

Nie oplaca sie tak, kup caly rower, moze uzywany

Dokładnie.

Zawsze możesz poprzekładać co lepsze graty ze swojego i resztę lunąć