Myszoraczek Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam. Problem polega na tym że nie mogę na manetce wbić przedniego trzeciego biegu ponieważ linka jest zbyt naciągnięta i maksymalnie mogę wbić drugi bieg. Natomiast w momencie przejścia z drugiego biegu na pierwszy słychać podwójny zeskok na manetce ( tak jakbym dwa razy nacisnął manetkę ) i linka staje się całkowicie luźna. Przeskok na manetce jest nawet wtedy gdy rower stoi w miejscu a ja tylko zmieniam biegi bez pedałowania. Nie grzebałem nic przy naciągnięciu linki itp ( jedyne co to kręciłem śrubami przerzutki żeby mi nie obcierał łańcuch ). Jak myślicie problem dotyczy manetki czy przedniej przerzutki ? Czy może jeszcze coś innego ? Przerzutka Shimano Tourney 3 biegi manetka Shimano EF41 3x7 Odnośnik do komentarza
Tejot Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Jeśli masz odgłos "dwukliku" to chyba raczej manetka, wypnij linkę z przerzutki i zobacz, jak się zachowa manetka, jeśli przeskoczy od razu z 1 na 3 to masz winowajcę. W przerzutce raczej nie bardzo ma się co zepsuć. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 25 minut temu, Myszoraczek napisał: Nie grzebałem nic przy naciągnięciu linki itp ( jedyne co to kręciłem śrubami przerzutki żeby mi nie obcierał łańcuch ). przypadkiem nie za mocno wkręciłeś śrubę wychylenia ograniczającą wychylanie przerzutki ( H ) ?? Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) A jaką masz manetkę do zmiany biegów? Sorki, teraz doczytałem post Edytowane 5 Czerwca 2017 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
Myszoraczek Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 39 minut temu, samuel_87 napisał: przypadkiem nie za mocno wkręciłeś śrubę wychylenia ograniczającą wychylanie przerzutki ( H ) ?? No i w tym był problem, nie myślałem, że ta śrubka takich kłopotów może narobić. Problem rozwiązany dzięki wszystkim za rady Odnośnik do komentarza
Tejot Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 1 minutę temu, Myszoraczek napisał: No i w tym był problem Czy ja się kiedyś nauczę, szukać najprostszych rozwiązań, zamiast kombinować jak koń pod górkę?? Sorrki za zamieszanie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi