Blaze Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 Klasyczny , stalowy, on jest po prostu proporcjonalny IMHO. Production spec. Czaiłem się na niego już jakiś czas, koniec sezonu i spadek cen spowodował że nacisnąłem spust na koncie Nawet te opony apache chief od vee tire dałyby radę gdyby nie aura. Więc pewnie wejdą Schwalbe G-one 38C Natomiast mam pytanie o kask. Z racji obecności MIPS na rynku , rozważam taki. W zasadzie to 80% miasto/ 20 szutry czy górki. Macie swoje typy ?
Gość Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 O kaskach masz cały dział. https://forum.szajbajk.pl/forum/185-kaski/
M.C Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 11 godzin temu, Blaze napisał: Więc pewnie wejdą Schwalbe G-one 38C Tylko uwaga, bo idzie je łatwo przebić
Gość Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 12 godzin temu, PrzeLuka napisał: O kaskach masz cały dział. https://forum.szajbajk.pl/forum/185-kaski/ Otóż to... Multiposty nie są dozwolone, @Blaze trzymaj się tematyki działu. Co do kierownicy i klamkomanetek, to ustawienie nie jest zbyt poprawne. Klamkomanetka po przyłożeniu do niej poziomnicy (do najwyższych dwóch punktów od przodu) powinna być jak najbliżej pionu.
Blaze Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Opublikowano 12 Listopada 2019 W dniu 7.11.2019 o 00:33, PrzeLuka napisał: O kaskach masz cały dział. https://forum.szajbajk.pl/forum/185-kaski/ podziękował, @SpiderMAN jakie multiposty? że też o kask zapytałem? przepraszam. W dniu 7.11.2019 o 12:38, SpiderMAN napisał: Otóż to... Multiposty nie są dozwolone, @Blaze trzymaj się tematyki działu. Co do kierownicy i klamkomanetek, to ustawienie nie jest zbyt poprawne. Klamkomanetka po przyłożeniu do niej poziomnicy (do najwyższych dwóch punktów od przodu) powinna być jak najbliżej pionu. Dziękuję za radę o klamkomanetkach, poprawię to W dniu 7.11.2019 o 11:23, M.C napisał: Tylko uwaga, bo idzie je łatwo przebić :O serio? damn
M.C Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 54 minuty temu, Blaze napisał: 😮 serio? damn Na kamieniach i leśnych drogach nie przebiłem, ale jeżeli chodzi o miasto i szkło to miałem 6 przebić w ciągu 1k km. Wiadomo zależy od szczęścia, ale osobiście drugi raz na miasto ich nie kupię chyba.
Blaze Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Opublikowano 12 Listopada 2019 2 godziny temu, M.C napisał: Na kamieniach i leśnych drogach nie przebiłem, ale jeżeli chodzi o miasto i szkło to miałem 6 przebić w ciągu 1k km. Wiadomo zależy od szczęścia, ale osobiście drugi raz na miasto ich nie kupię chyba. z racji proporcji sposobu użytkowania 80/20 miasto / szutry, to mnie nie pocieszyłeś, czyli co? gravelkingi sk? kenda?
Blaze Opublikowano 10 Września 2020 Autor Opublikowano 10 Września 2020 (edytowane) Praca, życie, miały być gravelkingi, w międzyczasie panaracer przedstawił wersję SS, urlopy, wakacje etc, pare kapci na chief 30c I just starczy, pojawiła się nawet wersja SS w Polsce ale mi uciekły wszystkie z rynku, więc weszły TUFO gravel speedero 700x40C Edytowane 10 Września 2020 przez Blaze 2
noren Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Jak z miejscem po zamontowaniu 40c? Zastanawiam się nad dodatkowymi kołami 650b do mojego, bo wtedy wejdzie 47c, ale może najpierw spróbuję 40c.
Blaze Opublikowano 16 Września 2020 Autor Opublikowano 16 Września 2020 (edytowane) 14 godzin temu, noren napisał: Jak z miejscem po zamontowaniu 40c? Zastanawiam się nad dodatkowymi kołami 650b do mojego, bo wtedy wejdzie 47c, ale może najpierw spróbuję 40c. Najbardziej to mnie martwi miejsce na ewentualny błotnik z przodu, poza tym do mojego kręcenia to wystarczająco, opona z małymi klockami, które jednak trzymają, sprawdzałem na zjazdach gdzie nie myślałbym nawet żeby się pchać na seryjnych a na asfalcie może i troszkę wolniejsza, ale tylko troszkę no i jakie to w zasadzie ma znaczenie a poprawa komfortu jazdy wielka. Nie spodziewałem się że rower po zmianie opon pokaże się tak innej strony! Z przodu mam 3 a z tyłu jakieś 3.4 bary, na razie dętki, bezdętkowe zrobię je pewnie po zimie. Zdjęcie tyłu wykonałem tak że sporo mocowania przedniej przerzutki widać ale jest fota jest bardziej w osi i widać ile miejsca z tyłu na dole jest jeszcze. Ja do mojego stylu jeżdżenia nie planowałem drugiego setu kół, ale jeżeli potrzebujesz tyle amortyzacji i tłumienia to może i to gra warta świeczki, pisz pw, spotkamy się i sobie zobaczysz na żywo jak te 40tki siadły Edytowane 16 Września 2020 przez Blaze
beneq Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 (edytowane) Hej! Oglądam swoją ramę i przy 30c (tylko moje gumy to Schwalbe Spicer z wkładką antyprzebiciową) mam tyle samo miejsca - do rury podsiodłowej - jak w Twoim przy grubych 40c :(. Koła 650B już jadą, mam nadzieje, iż wcisnę tam 47c. Czyżby Marin produkował swe ramy z odpadów i każda jest inna, albo co rok wprowadzają jakieś ciche zmiany w GEO, bądź rozmiar ma kluczowe znaczenie - mój to 58, model '19. No nic, szukam teraz suportu, i myślę czy wybrać Shimano, Acent, a może szarpnąć się na Token. Korba też nie wiem czy po iść w pewniaka Claris, a może coś innego w sensie lepszego i lżejszego. Edytowane 30 Listopada 2020 przez beneq
Blaze Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Opublikowano 30 Listopada 2020 Kozak. Opony nie rosną tak na wysokości jak na średnicy, więc szersza 700C nie będzie wyższa, chociaż ja błotniki to kupiłem sks speedrocker, bo inny, głównie z przodu to by nie wszedł Jesli masz schwalbe spicer, to pierwszy wypust w '19 roku, potem zamienili na te veetire. Niby fajna guma ale ja chyba za dużo poza asfaltem jeżdżę a ona przestawała być wygodna już na ścieżkach w parkach... Ja korbę wsadzę po zimie z grupy
Rekomendowane odpowiedzi