Skocz do zawartości

Przedłużka do pedałów/ pedal extender

Vihrru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Po zakupie Rometa Aspre (2019) pojawił się problem tylnego trójkąta wyprofilowanego w na tyle specyficzny sposób, że częstym problemem jest zahaczanie o niego stopą.  Z tego co czytałem i oglądałem nie tylko ja tego doświadczam, ale rozwiązania nie znalazłem. Sytuacji nie polepszają bloki SPD do M520(blokiustawić trzeba tak by czubki butów skierowane były do wewnątrz) a pedałowanie z ciągłym zwracaniem uwagi na to by nie obcierać komfortowe nie jest. 
Znalazłem coś takiego jak przedłużka do pedałów/pedal extender, czyli element wkręcany w gwint korby jeszcze bardziej oddalający pedały od osi roweru.
Mam 2 pytania:

1. Czy odchylenie stopy 2cm na zewnątrz od osi roweru może powodować kontuzje?
2. Czy znacie jakiś sklep, który sprzedaje polecane przedłużki? Znalazłem tylko jedną ofertę na allegro, gdzie za 2 przedłużki ze stali nierdzewnej życzą sobie 250(!) zł.

Opublikowano

W SPD można w pewnym zakresie obracać stopą. Może rozwiązaniem będą szosowe spd? One chyba sztywno trzymia stopę. Niestety wtedy do zmiany pedały, bloki i buty.

Opublikowano

Na ali ogarniesz za 20-30 złotych.

Swoją drogą był chyba niedawno podobny temat. Możesz pogrzebać, może w nim znajdziesz rozwiązanie.