Skocz do zawartości

Accent peak 29 TA na sztywno.

metjan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świeżo złożony ☺️ po pierwszej jeździe. Kilka fotek. Piszcie jak wam się podoba.

IMG_20191101_184500_247.jpg IMG_20191101_184500_491.jpg IMG_20191101_184500_270.jpg IMG_20191101_184500_490.jpg IMG_20191101_184500_231.jpg IMG_20191101_184500_487.jpg IMG_20191101_184500_244.jpg IMG_20191101_184500_214.jpg
  • Lubię to! 3
Opublikowano

Zastanawia mnie sztywny widelec, czy jest to karbonowy? Jakie u siebie masz teren że padło na sztywniaka?

Opublikowano
37 minut temu, Rowerowa Szajba napisał:

Zastanawia mnie sztywny widelec, czy jest to karbonowy? Jakie u siebie masz teren że padło na sztywniaka?

Full karbon z Amazona. A teren to płaskie Roztocze. Jeżdżę bardziej turystycznie więc sztywniak ma same zalety. Lekkość, bezawaryjność, prostota.

Opublikowano

Naprawdę zacny👍 Jaką najszerszą oponę przyjmie ten widelec?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, metjan napisał:

Full karbon z Amazona. A teren to płaskie Roztocze. Jeżdżę bardziej turystycznie więc sztywniak ma same zalety. Lekkość, bezawaryjność, prostota.

Ja zrezygnowałem ze wzgledu na górki, las i kamienie ale czasem żałuję że w sztywnego nie zainwestowałem. Tak jak piszesz zero jakiego kolwiek serwisu i lekki. Ale mimo sztywności wygląda świetnie. Gratulacje.

Edytowane przez Rowerowa Szajba
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, seraph napisał:

Naprawdę zacny👍 Jaką najszerszą oponę przyjmie ten widelec?

Jest Race King 29x2.2. Miejsca jest 75 mm czyli 2.35 ze spokojnym sumieniem można zapakować. Ja jeżdżę na bardzo niskim cisnieniu, 1.1 bar przód i 1.6 tył i jest masełko, a opony spokojnie dają radę. Dodam że jestem raczej lekkim kolażem 75 kg na 180 cm.

5 godzin temu, Rowerowa Szajba napisał:

Ja zrezygnowałem ze wzgledu na górki, las i kamienie ale czasem żałuję że w sztywnego nie zainwestowałem. Tak jak piszesz zero jakiego kolwiek serwisu i lekki. Ale mimo sztywności wygląda świetnie. Gratulacje.

Dzieki. Czasami kusi mnie amor ale jak sobie pomyślę że za sensowny śpiewają ponad tysiąca a najlepiej by było wydać ze dwa to sorry. Do tego serwis... Ja wszystko w swoich rowerach robię sam i dzięki sztywnakowi sporo roboty odpada. Nie ufam serwisom 😁. Nawet koła sam zaplatalem pierwszy raz w życiu i wyszło spoko. Trochę lektury i YouTube i wszystko można ogarnąć.

Edytowane przez metjan
Opublikowano

super wygląda! ważyłeś go może?

Sztyca jakaś specialna? "razi" srebny kolor na całym czarnym rowerze, chyba, że to zamierzone i ma pasować do szprych.

Samych udanych kilometrów życzę :)

Opublikowano
W dniu 2.11.2019 o 06:33, BartekM napisał:

super wygląda! ważyłeś go może?

Sztyca jakaś specialna? "razi" srebny kolor na całym czarnym rowerze, chyba, że to zamierzone i ma pasować do szprych.

Samych udanych kilometrów życzę :)

Rower waży 11.5 kg więc wcale nie mało. Tylko że jak pisałem rower ma służyć to tułania się po okolicznych lasach i polach więc masa to drugorzedna sprawa. Ma lekki przód bo widelec waży 530 g i fajnie to czuć na zjazdach. Rower jest zwinny i wygodny a dzięki sztywnym osiom bardzo stabilny i pewny. Jeśli chodzi o sztycę to zwykły zoom za 30 zł. Zależało mi żeby była długa na 400 mm i srebrna bo czarna anoda zawsze mi się brzydko ścierała jak woziłem bikepackingowa podsiodlowke. I padło na zooma ☺️ . Fakt że pasuje do szprych 😂

Opublikowano

Fajnie to wygląda :),ale do zjazdów bez amora? Nie bolą cię nadgarstki i łokcie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał:

Fajnie to wygląda :),ale do zjazdów bez amora? Nie bolą cię nadgarstki i łokcie?

Kwestia dostosowania prędkości. Wiadomo że z amorem pojedziesz szybciej w dół.

Opublikowano

Uważam, że jak ty jesteś zadowolony ze swojego bajka , to jest najważniejsze.  Po to robi się skladaki, żeby dostosować maszynę pod siebie ;)

Tak trzymaj 

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

aktualizacja, na pokładzie korba SLX 7000 i przerzutka deore 5100, kaseta 11 speed 11-42, chodzi fajnie, dawne flaki poszły do gravela :)

IMG_20200802_063227.jpg IMG_20200802_063232.jpg
Opublikowano

Nie brakuje przełożeń na prostym? Jaką masz zębatkę w tej korbie?