Skocz do zawartości

Slx m7000 złamany ząb

bobgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po 600km złamał mi się ząb w kasecie 42t aluminiowy czy ona jest taka słaba czy dać na gwarancję mam rower Od 2mc ?Pozdrawiam 

15726252428192125919546137381717.jpg
Opublikowano

W aluminiowych jak się zmienia biegi pod obciążeniem to zęby potrafią się łamać.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tak dokładnie jest taka zasada że jak się ciśnie pod górę na obciążeniu nie zmienia się biegów gdyż może właśnie w taki sposób uszkodzić się kaseta
Sądzę że gdy dasz na gwarancję zwyczajnie odpiszą lub powiedzą że to jest z winy użytkownika

Opublikowano

Czasami nie ma wyjścia żeby nie zmienić 😂

Opublikowano
Czasami nie ma wyjścia żeby nie zmienić
Ja w nowej kasecie srama gx stalowej po 100km miałem 2 zeby złamane więc nie ważne czy zmiana będzie pod obciążeniem czy nie jak materiał jest słabej jakości to będzie się tak dziać. A dla poprawy humoru to kumplowi przy nowej kasecie xx1 po 2 tygodniach ulamal się ząb przy kasecie wartej 1500zl

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

umiejętność prawidłowej zmiany biegów się kłania :) N razy było na ten temat i Szaj też kręcił filmiki o tym, warto to obejrzeć, poczytać i mieć w potylicy, bo jak będziesz mieć drogą kasetę kiedyś to już nie będzie tak śmiesznie przy złamanym ząbku w kasecie :)

Opublikowano

Nie ma mądrych jak się ciśnie na Maxa po górach w ciężkich warunkach po 60km ,zastanawiam się co można wrzucić mocniejszego do napędu 2x11 shimano