Wojtek1993 Opublikowano 31 Października 2019 Opublikowano 31 Października 2019 (edytowane) Mam nadzieję że nie łamie regulaminu, ale nigdzie nie znalazłem opinii na temat tego Scotta https://www.scott.pl/produkt/1049/6661/Rower-Addict-SE-Disc/, chciałbym aby ktoś, podzieli się opinią na temat tego roweru, czy warto, bardzo kusi mnie temat di2 i typowo komfortowa szosa, po przeglądnięcia ofert wydaje mi się to jedna z lepszych opcji, do wyrwanka za jakieś 14k. Czy miał ktoś może doczynienia z szosowka endurence od Scotta i może doradzić, na co zwrócić uwagę, jakie są plusy i minusy tego roweru, wcześniej rozwazalem zakup treka domane sl5, za niewiele więcej kasy mogę mieć Scotta na di2 a trek jedynie 105, plus prawie 1.5kg mniej na korzyść Scotta, tylko czy w porównaniu z takim domane lub specem roubaix, scott nie odstaje znacząco w stosunku do komfortu jaki oferuje? Edytowane 31 Października 2019 przez Wojtek1993
SzpiceR Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 Nie zakładaj swoich tematów. Podwieszone tematy masz po to żeby nie było burdelu Zastosowanie o 2mm szerszej opony da Ci więcej "komfortu" niż najlepszy system wsadzony w ramę. Osobiście, mimo, że design scotta fajny to nie zapłaciłbym za niego 14k, nie na tych kołach
Zajop Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 Ten rower nie nadaje się dla Ciebie i na Twoje potrzeby. Odnoszę wrażenie, że potrzebujesz poklepania po ramieniu i usprawiedliwienia wydania kupki złota na rower, który zużyjesz zanim zdążysz wykożystać jego tehnologię. Dzięki Di2 nie będziesz jeździł szybciej, dzięki korbie 52/36 również (ale w nagrodę będą Cie bolały kolana). Moja rada jest taka, żebyś zakupił sobie rower za połowę tej kwoty, może być carbon skoro tak bardzo Ci ktoś nagadał że jedzie się na nim jak na obłoczku. Naucz się jeździć na rowerze szosowym, dowiedz się jak Twoje ciało reaguje na taki rodzaj aktywności, dowiedz się czym jest rower endurance (gdzieś tam pisałeś, że Trek Domane jest takim rowerem - Domane to rasowa wyścigówka). A po tych 2-3 sezonach, kiedy już będziesz wiedział czego chcesz, kup rower docelowy, trafiony, taki jak Ty chcesz, a nie taki jak się wydaje kilku osobom w internecie. Ale oczywiście, jeśli chcesz, to kupuj i scota - najwyżej za rok na olx pojawi się fajny rower w niskiej cenie, mało używany 1
Rekomendowane odpowiedzi