Skocz do zawartości

Scott Genius 960

mattst

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,
mam pytanie odnośnie Scotta Geniusa 960. Czy ktoś jeździł na tym modelu? Jak sprawuje się na podjazdach? Rozglądam się za rowerem dla siebie (ścieżkowiec) i póki co dla mnie jest numerem 1 na liście. Podoba mi się ich system TwinLock i możliwość zmiany kół z 27,5" na 29". Wydaje mi się też, że będzie lepszy od Sparka ze względu na geometrię na zjazdach. Lubię czasem pośmigać po cięższym terenie.

Opublikowano

Na ten konkretny model przez sam amor szkoda pieniędzy. W sumie jest kpiną montowanie tej padaki w tego typu rowerze. Chcesz koniecznie Scotta to model wyżej. Różnica w cenie to praktycznie klasa amora a to jest bardzo istotna kwestia. 

Opublikowano

Scott Genius 950 , ciut drożej , jednak amor 34 foxa Float Performance, będzie o niebo lepszy. 

Mam Scott Spark Ultimate 900 z FOX 34 Float Factory Air Kashima, wyższy model , jednak podobnie działają i złego słowa nie powiem. Gdybym był  na Twoim miejscu, to stawiam na model 950.

Opublikowano

@unknow01 zasadniczo można dyskutować z tym co napisałeś ale Canyon na pewno nie jest mało znaną marką... Raczej jedną z bardziej rozpoznawalnych i to globalnie. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi i przyjrzę się ofercie Canyona :) 

Poza Scott-em mam na liście jeszcze Gianta Trance 2 (2020), Gianta Fuel EX 5, Marin Rift Zone 3, DARTMOOR BLUEBIRD PRO 27,5  oraz  jest jeszcze opcja budżetowa Dartmoor BLUEBIRD EVO 27.5.
Postaram się je wszystkie przetestować i przy okazji odpowiedzieć jeszcze finalnie na pytanie 27,5 czy 29". 

Must have to zdecydowanie regulowana sztyca  :D 

Opublikowano

OK, wszystko wskazuje na to, że wybór padnie jednak na NS BIKES NERD LITE 2 nad Octane One OMG