Skocz do zawartości

Fullface ze ściąganą szczęką czy zwykły kask?

Angelika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znaczy zależy jak masz zamiar jeździć?
MTB mało mówi z reguły wtedy się jeździ na rowerze XC po lesie więc fullface
Kask z odpinaną szczęką jest bardziej uniwersalny bo możesz używać go do zjazdów jak kask pełny a np na podjazdach sobie odpinasz
Ja osobiście mam dwa kaski zmieniam jeż w zależności jak i gdzie jeżdże
Ale Sziva ma kask z odpinaną szczęką więc może ona się wypowie jak kask się sprawdza

Opublikowano

Mam kask Bell Super 3R i jestem z niego bardzo zadowolona. Na szkoleniu w Kluszkowcach miałam go na głowie po 8 godzin dziennie w zestawie ze szczęką i nie narzekałam.

Opublikowano
W dniu 31.10.2019 o 09:18, Sziva napisał:

Mam kask Bell Super 3R i jestem z niego bardzo zadowolona. Na szkoleniu w Kluszkowcach miałam go na głowie po 8 godzin dziennie w zestawie ze szczęką i nie narzekałam.

Ekstra, dziękuję :) Chyba najbardziej przodują teraz dwa: Bell super 3R właśnie i UVEX JAKKYL HDE. Szkoda, że nie ma za dużego wyboru w sklepach stacjonarnych z takimi kaskami, żeby od razu przymierzyć :/ Chyba, że znacie jakiś w Warszawie? :)

Opublikowano
10 minut temu, Angelika napisał:

Ekstra, dziękuję :) Chyba najbardziej przodują teraz dwa: Bell super 3R właśnie i UVEX JAKKYL HDE. Szkoda, że nie ma za dużego wyboru w sklepach stacjonarnych z takimi kaskami, żeby od razu przymierzyć :/ Chyba, że znacie jakiś w Warszawie? :)

Jakkyla przymierzałam, bo był mocnym kandydatem, ale gdy zobaczyłam, że szczękę ma tak nisko usytuowaną, że prędzej bym sobie nią mostek wybiła niż ochroniła zęby, to zrezygnowałam. Bell ma szczękę dużo bardziej w poziomie i jestem w stanie uwierzyć, że mi paszczę ochroni. Po co zrobili tak nisko ten element w Uvexie, to pojęcia nie mam, ale na żywo wygląda to słabo.

Opublikowano
2 minuty temu, Sziva napisał:

Jakkyla przymierzałam, bo był mocnym kandydatem, ale gdy zobaczyłam, że szczękę ma tak nisko usytuowaną, że prędzej bym sobie nią mostek wybiła niż ochroniła zęby, to zrezygnowałam. Bell ma szczękę dużo bardziej w poziomie i jestem w stanie uwierzyć, że mi paszczę ochroni. Po co zrobili tak nisko ten element w Uvexie, to pojęcia nie mam, ale na żywo wygląda to słabo.

Z drugiej strony jest większa widoczność ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Angelika napisał:

Z drugiej strony jest większa widoczność ;)

Musiałbym mieć oczy na brodzie. Z widocznością to nie ma nic wspólnego.

Opublikowano
1 minutę temu, Sziva napisał:

Musiałbym mieć oczy na brodzie. Z widocznością to nie ma nic wspólnego.

Nie mierzyłam, ale myślę, że może być różnica. Przynajmniej dla mnie, lubię widzieć więcej ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Angelika napisał:

Nie mierzyłam, ale myślę, że może być różnica. Przynajmniej dla mnie, lubię widzieć więcej ;)

Ja mierzyłam. Jeśli założysz gogle do kompletu, to położenie szczęki nie ma już absolutnie nic do widoczności. Zresztą, najlepiej samemu przymierzyć i porównać.

Opublikowano
1 minutę temu, Sziva napisał:

Ja mierzyłam. Jeśli założysz gogle do kompletu, to położenie szczęki nie ma już absolutnie nic do widoczności. Zresztą, najlepiej samemu przymierzyć i porównać.

Aaa to racja ;)

Opublikowano (edytowane)

Taki dla siebie znalazłem...fajnie się prezentuje tylko jakiś taki szum przy oddechu dziwny? Jak myślicie dobra widoczność będzie?😎😁 

full face.jpg

Edytowane przez TOMALA72