Skocz do zawartości

Sztyca regulowana Kind Schock E20i

Kamil Nowak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, Kamil Nowak napisał:

Ewentualnie jakąś inną o średnicy 31,6 do 650zł.

O to mi chodziło. Jak szukasz mykmyka w tym budżecie to zerknij w podlinkowany wątek.

Opublikowano

Ok. Jak nikt nie napisze o tym KS to jeszcze raz przejrze wątek. W pierwszej kolejności tą bo mogę ją kupić za trochę powyżej 500zł

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam e20i w rozmiarze 27.2, a dokładnie E20 Integra 120mm 27,2/435mm.

Zakupiona głównie dlatego że jest niewiele regulowanych sztyc o takiej średnicy, a Reverb którego miałem na stanie nie wszedł do nowej ramy (31.6, na sprzedaż swoją drogą).

Cały sezon przejeżdżony, wkrótce zabieram się za serwis i zobaczę jaki stan po kilku miesiącach intensywnego używania. Ale jeśli chodzi o samą pracę to nie ma co narzekać. Jedynie hałas sporo większy niż w przypadku reverb'a, słychać wyraźne uderzenie w skrajnych pozycjach. Nie ma też tylu regulacji co w RS - ciśnienia, szybkości powrotu. Za to o wiele lżej manetka chodzi :)

Ja ze swojej strony polecam, ciężko by mi się było przestawić z powrotem na sztywną sztycę mimo że jest to jakieś 0.5kg do urwania.

https://photos.app.goo.gl/JwMG5R1JKG6apDbPA

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 25.11.2019 o 09:38, Janisław napisał:

Mam e20i w rozmiarze 27.2, a dokładnie E20 Integra 120mm 27,2/435mm.

Zakupiona głównie dlatego że jest niewiele regulowanych sztyc o takiej średnicy, a Reverb którego miałem na stanie nie wszedł do nowej ramy (31.6, na sprzedaż swoją drogą).

Cały sezon przejeżdżony, wkrótce zabieram się za serwis i zobaczę jaki stan po kilku miesiącach intensywnego używania. Ale jeśli chodzi o samą pracę to nie ma co narzekać. Jedynie hałas sporo większy niż w przypadku reverb'a, słychać wyraźne uderzenie w skrajnych pozycjach. Nie ma też tylu regulacji co w RS - ciśnienia, szybkości powrotu. Za to o wiele lżej manetka chodzi :)

Ja ze swojej strony polecam, ciężko by mi się było przestawić z powrotem na sztywną sztycę mimo że jest to jakieś 0.5kg do urwania.

https://photos.app.goo.gl/JwMG5R1JKG6apDbPA

A jak odczucia po 2 sezonach użytkowania? serwisy, problemy itp.

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Opublikowano
Godzinę temu, Dejv084 napisał:

A jak odczucia po 2 sezonach użytkowania? serwisy, problemy itp.

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

A co w takiej sztycy serwisować, skoro to zamknięty kartridż. Chyba że serwisem nazywasz nałożenie smaru pod uszczelke? Jak Kartridż padnie to trzeba kupić nowy i tu sie zaczynają schody. Mam taką sztycę dwa lata w wersji 30.9 150 skoku. I przez dwa lata chodziła bez problemowo, aż ostatnio wyciekł olej z kartridża, zwyczajnie wewnątrz skończyły sie już oringi. Ciężko było znaleźć nowy, ale się udało za 49 € z wysyłką, do sztycy 27.2 58€. Podsumowując jeśli każdy kartridż wytrzyma te minimum dwa lata, to jest dość dobry wynik.