Skocz do zawartości

Maksymalna pojemność napędu.

Dreamin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zastanawiam się nad wymianą przedniej zębatki Sram Force1 z 40T na 44 lub 46, równocześnie pozostając przy kasecie 10 - 42.

Orientuje się ktoś czy nie będzie problemu z działaniem przerzutki i czy możliwe jest kupienie samej przedniej zębatki bez wymiany całej korby?

Opublikowano

Jeśli masz jednoblat z przodu to tylnej zmieniarce nie robi różnicy ile blat ma zębów ale konieczna będzie wymiana łańcucha na dłuższy przy wymianie blatu na większy.

Opublikowano
40 minut temu, PrzeLuka napisał:

Jeśli masz jednoblat z przodu to tylnej zmieniarce nie robi różnicy ile blat ma zębów ale konieczna będzie wymiana łańcucha na dłuższy przy wymianie blatu na większy.

Tak, wiem, że wymiana łańcucha jest niezbędna, zastanawiam się tylko czy standardowy łańcuch 114 ogniw nie będzie za krótki. Przy ostatniej zmianie odpinałem bodajże 4 ogniwa.

Orientujesz się może czy można przednią zębatkę można wymienić bez kupowania całej korby?

Opublikowano

Nie zgadne ile ogniw łańcucha będzie Ci potrzebne. Szklana kula ma urlop 😉

Opublikowano

Dzięki chłopaki za pomoc. Ciekawy pomysł z montażem owalnej tarczy, sprawdzi się w prostszym terenie jak lasy, ścieżki polne, szutry?

Opublikowano

Podobno trzeba przywyknać, bo odczucia z pedałowania są inne ale likwiduje martwe punkty podczas pedałowania. Ile w tym prawdy nie wiem.

Opublikowano (edytowane)

Jeździłem rok na owalnej , efektywniej sie  podjezdzalo ,

Edytowane przez polmaj