wojt3k:) Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Witam wszystkich, ma ktoś pojęcie na temat firmy podanej w tytule? Czy są to w ogóle rowery warte uwagi i czy ktoś miał z nimi już doczynienia. Z góry dziękuje za odpowiedź. Odnośnik do komentarza
suchy Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 W obecnej chwili użytkuję model FOXY R z 2013 roku. Jestem po wymianie lożysk w zawieszeniu ale to wiadomo, materiał eksploatacyjny. Jeśli chodzi o wymianę to jest banalnie prosta. Komplet markowych lożysk ok 100 zl czyli uważam że tanio. Sztywność zawiasu jest rewelacyjna. Co do wpływu pedałowania na pracę zawieszenia to jeszczę nie zawiele mogę powiedzieć bo nadal walczę z damperem. Geometria w mondach była zawsze na najwyższym poziome więc nie martwie się o pozycję. Jeżeli chodzi o samą trwałość ramy to wyglądana bardzo solidną i zarazem lekką. Owszem znajduje się informacje o pękającym zawiasie ale to bardziej wynika z niedbalstwa do granic wytrzymałości owych łożysk niż jakiś niedociągnięć konstruktora. Na chwilę obecną to od siebie polecam. No i ten obłędny wygląd ram szczególności nowych modeli. Oczywiście to rzecz gustu. Jak chcesz coś wiedzieć więcej to pytaj o konkrety, postaram się odpowiedzieć. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Bardzo dobre rowery robią, Słynne zjazdówki Mondraker Summum, kiedyś Kaiser albo sztywniaczek którego chciałbym mieć Vantage Odnośnik do komentarza
suqub Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Również Vantage bym chętnie przytulił. Zerknij na ofertę Haibike czy Orbea. Również piękne maszyny. Odnośnik do komentarza
egzo23 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Na GT też spójrz Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
suqub Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Jak kto lubi@egzo23. Mnie bardziej podchodzą trzy powyższe firmy. Niby GT jest podobny ale bardziej przemawiają do mnie Orbea, Mondraker czy Haibike. Odnośnik do komentarza
egzo23 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Podoba liga. GT nie każdemu się podoba. Ja powiem jeszcze dwie marki... Giant i Superior Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Niestety o ile uwielbiam markę GT to rowery z pełną amortyzacją nie przyciągają tak wzroku jak inne np. Yeti, ale ich zadaniem jest bardziej perfekcyjnie działać niż wyglądać. Jednak uważam, że GT Fury World Cup to jeden z najpiękniejszych rowerów typu full jakie widziałem na targach. Szczególnie w żółtym ubarwieniu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi