Skocz do zawartości

Rowery MONDRAKER - czy warte uwagi

wojt3k:)

Rekomendowane odpowiedzi

W obecnej chwili użytkuję model FOXY R z 2013 roku.

Jestem po wymianie lożysk w zawieszeniu ale to wiadomo, materiał eksploatacyjny.

Jeśli chodzi o wymianę to jest banalnie prosta. Komplet markowych lożysk ok 100 zl czyli uważam że tanio.

Sztywność zawiasu jest rewelacyjna. Co do wpływu pedałowania na pracę zawieszenia to jeszczę nie zawiele mogę powiedzieć bo nadal walczę z damperem.

Geometria w mondach była zawsze na najwyższym poziome więc nie martwie się o pozycję.

Jeżeli chodzi o samą trwałość ramy to wyglądana bardzo solidną i zarazem lekką. Owszem znajduje się informacje o pękającym zawiasie ale to bardziej wynika z niedbalstwa do granic wytrzymałości owych łożysk niż jakiś niedociągnięć konstruktora.

Na chwilę obecną to od siebie polecam.

No i ten obłędny wygląd ram szczególności nowych modeli. Oczywiście to rzecz gustu.

Jak chcesz coś wiedzieć więcej to pytaj o konkrety, postaram się odpowiedzieć.

Niestety o ile uwielbiam markę GT to rowery z pełną amortyzacją nie przyciągają tak wzroku jak inne np. Yeti, ale ich zadaniem jest bardziej perfekcyjnie działać niż wyglądać. Jednak uważam, że GT Fury World Cup to jeden z najpiękniejszych rowerów typu full jakie widziałem na targach. Szczególnie w żółtym ubarwieniu.