Skocz do zawartości

Tanie koła czy warto ?

SiwyBDG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam czegoś co będzie lepsze od tego co jest w standardzie Rockrider'a st540. Obecne koła to jakaś plastelina, po mocniejszym dociśnięciu magnes uderza o czujnik prędkości, przy wolniejszej jeździe ślimakiem tarcza dzwoni. Czy coś z poniższych zestawów jest godne uwagi ?

Opublikowano

Powiem tak.Wiele osób na nie narzeka,wielu jak @PrzeLuka sobie chwalą,ale niepodważalna jest świetna gwarancja w Decu,więc jak chcesz kupić jakieś tanioszki(jak w temacie),to zostałbym przy tych co masz ;) 

Opublikowano

Ja bym sobie składał koła ale to już jest koszt co najmniej 1000 złotych aby to miało ręce i nogi.

Opublikowano

Przyjmijmy, że budżet to 500 - 600 zł Macie jakieś propozycje ? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.10.2019 o 21:16, SiwyBDG napisał:

Witam. Szukam czegoś co będzie lepsze od tego co jest w standardzie Rockrider'a st540. Obecne koła to jakaś plastelina, po mocniejszym dociśnięciu magnes uderza o czujnik prędkości, przy wolniejszej jeździe ślimakiem tarcza dzwoni.

Potwierdzam, dodatkowo piasty w obu kołach umierają po 3500 km. Sławetny serwis złożył mi najtańszy szmelc o szerokości 19 mm. Nie zgodziłem się na to i musiałem czekać miesiąc na  fabrycznie montowany komplet. Ciekawe co zrobią, jak po następnych 3500 km, koła ponownie się rozlecą... 

Opublikowano
32 minuty temu, wova75 napisał:

Potwierdzam, dodatkowo piasty w obu kołach umierają po 3500 km. Sławetny serwis złożył mi najtańszy szmelc o szerokości 19 mm. Nie zgodziłem się na to i musiałem czekać miesiąc na  fabrycznie montowany komplet. Ciekawe co zrobią, jak po następnych 3500 km, koła ponownie się rozlecą... 

Kupując u Francuzów rower tańszy niż u konkurencji  o 30 % , jak nie lepiej, nie można się cudów spodziewać.  Kola zawsze można zmienić.  Ja do 540 kupiłem komplet za 650, a oryginalne udało się jeszcze za 200 sprzedać. 

Opublikowano

Ja zamówiłem te z mojego ostatniego posta. Jeśli kurierzy rozwożą w saboty to jutro powinny dostać, aż mnie ciekawość zżera.