leszcz Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Coś takiego mam i ramię od strony zębatki dostało bombę na pedał i jest wygięte 1-2cm do wewnątrz. Blat prosty. Jest jakiś patent? Zauważyłem że chyba najłatwiej wejść czymś rozporowym między ramię a tylny widelec. Wtedy jest jakaś kontrola nad ruchem. Jestem otwarty na wszelkie pomysły ogarnięcia tematu
Gość Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Ta strona jest na wielowypuście, rozbierz i sprawdź gniazdo w korbie oraz sam wielowypust, możliwe, że zerwało śrubę która to trzyma w całości z drugim ramieniem.
leszcz Opublikowano 24 Października 2019 Autor Opublikowano 24 Października 2019 Sprawdzę. Jeśli nie zerwało to proszę o pomysły na odgięcie...
CoolBreeze Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Jak powyższe nie wypali, to raczej bez imadła się nie obejdzie.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
leszcz Opublikowano 24 Października 2019 Autor Opublikowano 24 Października 2019 Najpierw pomyślałem o imadle ale wydaje mi się to gorszym pomysłem bo imadło złapie mocno punktowo i tam będzie szła siła. Kiedy jest w mufie siła rozchodzi się na większą powierzchnię: wielowypust, łożyska z obu stron. Tak mi się wydaje...
PiotrekGT Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Predzej rame pokrzywisz niz to wyprostujesz, wez na imadlo. 2
mareq Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Ramę pokrzywisz na bank. Jak nie chcesz odrapać korby w imade to wsadź w drewniane przekładki.
Kruk Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Możliwe że zerwałeś gwint w środku osi i wygiął się wielowypust przez co ramie jest krzywe. Rozbierz i zobacz, tak najprościej.
elmapeto Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Nie próbuj nic prostować w ramie , bo będziesz żałował na sto procent.
leszcz Opublikowano 24 Października 2019 Autor Opublikowano 24 Października 2019 Spoko przekonaliście mnie. Tylko się zastanawiam skoro rama wytrzymała w jedną stronę to dlaczego nie wytrzyma w drugą?
CoolBreeze Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Ramę pokrzywisz na bank. Jak nie chcesz odrapać korby w imade to wsadź w drewniane przekładki.Podtrzymuje swoje i dorzucam powyższe Możesz jeszcze drewniane przekładki przełożyć gumą (np. stara dętka).Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
mareq Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 43 minuty temu, leszcz napisał: Spoko przekonaliście mnie. Tylko się zastanawiam skoro rama wytrzymała w jedną stronę to dlaczego nie wytrzyma w drugą? Widocznie to nie rama przejęła uderzenia ale korba.
elmapeto Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 1 godzinę temu, leszcz napisał: Spoko przekonaliście mnie. Tylko się zastanawiam skoro rama wytrzymała w jedną stronę to dlaczego nie wytrzyma w drugą? Oberwała korba i się skrzywiła. Chwilowe mocne działanie siły od zewnętrznej strony doprowadziło do zmiany kształtu ramienia. Piszesz wyżej o rozparciu w miejscu tylnego trójkąta co na pewno nie wyprostuje ramienia ,a może uszkodzić trójkąt ramy. Osobiście myślę , że z imadłem też może być ciężką misja. 1
Kruk Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Bez wyjęcia korby nic nie próbuj, rama walnie w suporcie i jeszcze ramę rozwalisz. Tak ciężko wyjąć korbę z ramy ?
Gość Opublikowano 25 Października 2019 Opublikowano 25 Października 2019 Przy kombinacji możesz coś uszkodzićLepiej nie ryzykowaćNajsolidniej i najpewniej jest zwyczajnie wsadzić w imadło
Rekomendowane odpowiedzi