AdamL Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 Witam, Posiadam klamkomanetki Shimano Claris ST-R2000 (2x8). Rower mam od 1,5 roku i staram się raczej dbać o sprzęt. Ale ostatnio jak byłem na rowerze, podczas normalnej zmiany biegu z 7 na 8 poczułem na klamkomanetce, że coś jakby strzeliło. Po tym prawa klamkomanetka przestała w ogóle reagować . Nie znam się jakoś bardzo, ale wydaje mi się, że poprostu linka się urwała. Da się to jakoś naprawić, czy muszę kupić nową klamkomanetkę?
Kruk Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 jakby się zerwała to przerzutka by wróciła do najwyższego biegu. Obstawiam że mechanizm się rozleciał w klamkomanetce i zablokował linkę.
AdamL Opublikowano 22 Października 2019 Autor Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) W sensie łańcuch i przerzutka jest na najmiejszej zębatce. Edytowane 23 Października 2019 przez AdamL
SzpiceR Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Człowieku, ściągnij gumę z klamkomanetki i sobie zobacz. Co Ci da doktoryzowanie się na forum? 1
Rekomendowane odpowiedzi