Skocz do zawartości

Budżetowe spodenki.

Szym3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dopiero zaczynam jeździć i nie wiem czy się wkręcę dlatego nie chcę wydawać dużej kasy - max 200 zł. Kilka osób pozytywnie wypowiadało się o spodenkach Berkner. Znalazłem model Parker. Ktoś go ma? Coś może o nim powiedzieć? Teraz model ten jest w dobrej cenie. Polecicie coś innego? Chodzi o spodenki krótkie z szelkami.

Opublikowano

Za 200zl możesz też kupić 2 pary w sklepie na D. Dużo osób w nich jeździ, w tym ja i  do 100 km mogę polecić. 

Opublikowano

O którym modelu dokładnie piszesz? Bo jest tego od groma. I tych do 100 zł jest chyba kilka.

Opublikowano

Jak brać. Decathlonu, to tylko 900. 

Ale zdecydowanie dołożyć parę złotych i wziąć jak pisze JaW z Martombike model 573 Pro. 

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jakie temperatury nas czekają. Jak powyżej 15 stopni zakładam krótkie a poniżej długie. Możesz ewentualnie kupić krótkie i do tego nogawki. Pytanie tylko czy będą dobrze leżeć i nie będą się rozłazić na łączeniu. Do tego każdy ma inne odczucie zimna.

Opublikowano

Na łączeniu nogawek i spodenek? Moje nogawki kończą się znacznie wyżej, niż zaczynają spodenki. Jakieś kilkanaście cm. Więc nie ma szans na rozłażenie. 

Opublikowano

Idzie zima więc będzie zimno. IMO nie ma sensu kupować już krótkich. Nie wiem jak tam u reszty ale w moim przypadku o wiele szybciej "gotuje się" góra i długie spodnie nawet przy tych 15-20 stopniach jeszcze mi nie przeszkadzają więc prawdopodobnie krótkie, oprócz najbliższego weekendu założę na wiosnę 😜

Spodnie z linku, na krótkie trasy będą spoko - mam tę samą wkładkę w długich i tak do 3h dają radę.

Jeśli masz zamiar jeździć dłużej to z deca od serii 500 masz żelową, niebieską wkładkę - również posiadam i tak samo ok.

Opublikowano

Kupiłem ostatecznie Berkner Parker chyba za 140 zł. Jazda o niebo lepsza niż bez. Dopiero po prawie 2h na rowerze czułem dyskomfort. Jak za tą kasę chyba są ok. Pewnie gdybym dał za nie pierwotna cenę (chyba 250) to bym marudził.