KRL064 Opublikowano 10 Października 2019 Opublikowano 10 Października 2019 Zapewne pytanie okaże się z serii tych na które odpowiada się "o losie" ale dziś po zamontowaniu roweru w trenażer i walce z oprogramowaniem dodam że należę do jednostek o których moje dzieci mówią "ANALOGOWE" pojawił się problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Problem tkwi z tym co widzę na panelu do sterowania czyli apka telefon a tym co wyświetla mi Garmin - krótko mówiąc na apce prędkość 26 km/h absolutnie zgodna z moim odczuciem jednak Garmin w tym czasie frunie z prędkością 82km/h. Wiem że zdalnie trudno pewnie będzie stwierdzić co zrobiłem źle ale może macie jakieś pomysły a już najlepiej doświadczenia w obsłudze tego sprzętu. Trenażer to ELITE Direto.
Medzamir Opublikowano 10 Października 2019 Opublikowano 10 Października 2019 Specem nie jestem ale ostatnio kopałem za trenażerami i ktoś opisywał podobny problem. Chodziło o źle podany obwód koła, ktosiek miał realny z opony a trza było wbić ten z rozmiaru rolki. Może tu masz podobnie?
KRL064 Opublikowano 10 Października 2019 Autor Opublikowano 10 Października 2019 Godzinę temu, Medzamir napisał: Specem nie jestem ale ostatnio kopałem za trenażerami i ktoś opisywał podobny problem. Chodziło o źle podany obwód koła, ktosiek miał realny z opony a trza było wbić ten z rozmiaru rolki. Może tu masz podobnie? Dziękuję, działa.
wojto86 Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 Witam mam direto x to mój 1 trenazer DD i tu pytanie może ktoś rozwieje moje wątpliwości czy wysyłać na gwarancję . Poniżej kadencji 85 wpada w dziwne drgania wibracje czy to normalne. Pod spód daje gumę 1.5cm od pralki a chałupa huczy lydy drżą 😉
HarveyDent Opublikowano 16 Października 2019 Opublikowano 16 Października 2019 Standardowa przypadłość tego modelu - krzywe koło zamachowe. Reklamacja
Pepka Opublikowano 16 Października 2019 Opublikowano 16 Października 2019 ^ Direto X też załapało się na ten "ficzer"?
nshprck Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Kurde zaczynam wierzyć, że wszystkie produkty od Elite mają jakieś "ficzery". Gdzie nie rzucę okiem tam są jakieś bugi...
korea83 Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Jak czytam co ludzi piszą odnośnie trenażerów to wychodzi na to, że psuje się wszystko i od każdego z wiodących producentów czy to model z 2tys czy za 5-6 Wychodzi na to, że czego by nie kupić to można wdepnąć na większą czy mniejszą minę...
smaku19 Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 Panowie, rozważam (jednak) zakup trenażera Elite Direto X, ale mam pewien problem moja szosa (Triban RC120) ma kasetę 8-rzędową. Czy do tego modelu wejdzie coś mniejszego niż 9-rzędów? Czy muszę od razu wymieniać napęd i w ogóle manetki, itp. Rozważałem też opcję Tacx Flux, ale okazuje się, że problemem jest wózek, który jest za długi i przy zrzuceniu na niższy bieg z przodu to wózek będzie obcierał lub całkowicie uniemożliwiał pedałowanie. Dzięki za podpowiedź.
wojto86 Opublikowano 28 Października 2019 Opublikowano 28 Października 2019 8, 9,10 wchodzą z podkładką która jest w zestawie direto x. Mam następny egzemplarz wymieniony z gwarancji jest dużo lepiej ale jak drgania i buczenie były tak w tym też mają miejsce także pujdzie na zwrot.
Rekomendowane odpowiedzi