MatikBikes Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Witam! Mam pytanie dotyczące długości szprych. Doskonale wiem, iż istnieją kalkulatory pomagające w ich doborze. Problemem jest to, że zależy mi na wcześniejszym zamówieniu szprych niż piasty (Novatec NT-D032SB). Nie dokońca wiem jak zdobyć dokładne wymiary owej piasty potrzebne do obliczenia długości na kalkulatorze. Przeszukałem internet i nigdzie nie ma tych parametrów podanych. Jedyne co mam to szerokość piasty wraz z jej długością. Mam też dane dot. Obręczy (Dartmoor thunder 27.5). Wie ktoś może gdzie znajdę te parametry. Jeśli nie to kieruje pytanko do właścicieli Novateca NT-D032SB o podanie tych wymiarów. Z góry dziękuję i pozdrawiam MATIKBIKES 😁
leejoonidas Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Szukaj pod nazwą D042SB gdyż D032SB ma te same wymiary. https://issuu.com/novatectaiwan/docs/novatec_hub_dimensions/3
elmapeto Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Zobacz tu http://issuu.com/novatectaiwan/docs/novatec_hub_dimensions
leejoonidas Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Kolega chyba trochę się spóźnił.
elmapeto Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 35 minut temu, leejoonidas napisał: Kolega chyba trochę się spóźnił. Minuta...😄
Gość Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 To może ja podeślę swoje piastyD791SB-B15D792SB-B12Też takie rysunki dostanę
Kruk Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 to ja chce jeszcze do XD642 SB
leejoonidas Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) Edytowane 7 Października 2019 przez leejoonidas 1
Kruk Opublikowano 8 Października 2019 Opublikowano 8 Października 2019 Nie wiem skąd Ty to masz ale duży plus
mareq Opublikowano 8 Października 2019 Opublikowano 8 Października 2019 W googlu wystarczy wpisać nazwę piasty i słowo drawing . Akurat w przypadku tego producenta to zadziałało bardzo łatwo. Czasem słowo klucz to blueprint.
leejoonidas Opublikowano 8 Października 2019 Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) Kluczy które umożliwiają dostęp do takich informacji jest wiele, kolega powyżej wymienił dwa, a ja dodam jeszcze trzeci który brzmi "dimensions". Dlatego mam prośbę do moderatorów jeżeli jest to możliwe, aby do tego tematu utworzyć jakiś pomocniczy tytuł gdyż wiele osób szuka wymiarów i rysunków dotyczących budowy elementów w rowerze. Wskazówka taka była by dużym ułatwieniem dla innych poszukujących tego typu informacji. Edytowane 8 Października 2019 przez leejoonidas
Gość Opublikowano 8 Października 2019 Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) 2 godziny temu, mareq napisał: W googlu wystarczy wpisać nazwę piasty i słowo drawing @Kruk sprawdziłem działa nawet rysunki są jak piasta jest zbudowana wiem jakie mam łożyska dzięki chłopaki @leejoonidas@mareqczłowiek uczy się całe życie Edytowane 8 Października 2019 przez Gość
Kruk Opublikowano 8 Października 2019 Opublikowano 8 Października 2019 ja zawsze wpisywałem: "NAZWA PIASTY" i albo SPEC albo INFO i nigdy tak precyzyjnych nie miałem także dzięki
MatikBikes Opublikowano 9 Października 2019 Autor Opublikowano 9 Października 2019 Moi Drodzy! Ostatnio byłem w najbardziej zaufanym serwisie rowerowym (nie typu sklep gdzie cię zlewają itp.) I facet powiedział mi że najlepiej kupić te szprychy po zakupie piasty i zmierzyć sobie ją indywidualnie suwmiarką. Czemu? A no dlatego, że w przypadku novateca często dane pomiarowe są błędne (powiedział mi to z własnego doświadczenia). Dzięki za wszystkie odpowiedzi i Pozdrawiam
Kruk Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 4 godziny temu, MatikBikes napisał: Moi Drodzy! Ostatnio byłem w najbardziej zaufanym serwisie rowerowym (nie typu sklep gdzie cię zlewają itp.) I facet powiedział mi że najlepiej kupić te szprychy po zakupie piasty i zmierzyć sobie ją indywidualnie suwmiarką. Czemu? A no dlatego, że w przypadku novateca często dane pomiarowe są błędne (powiedział mi to z własnego doświadczenia). Dzięki za wszystkie odpowiedzi i Pozdrawiam Nic nowego nie powiedziałeś Zawsze najlepiej jest kupić piastę i obręcz i dopiero wtedy liczyć szprychy, wtedy mamy idealnie dobrane szprychy i tak też każdemu zalecam.
Rekomendowane odpowiedzi