Joke00 Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Witam, jaki czujnik będzie działał dobrze ze stravą. I czy do wskazania kadencji jest potrzebna wersja premium od stravy??? Jak nie to co zrobić żeby nie wydawać majątku???
nctrns Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Żaden czujnik kadencji nie będzie działał ze stravą, bo jakiś miesiąc temu usunęli opcję parowania jakichkolwiek czujników z aplikacji.Jak jesteś skłonny używać innej aplikacji do rejestrowania aktywności, to powinien działać dowolny czujnik działający po bt. Jedną z tańszych opcji są czujniki magene dostępne na allegro i aliexpress.Żeby widzieć dane o kadencji nie potrzebujesz stravy premium. Tapatalk'd
Joke00 Opublikowano 6 Października 2019 Autor Opublikowano 6 Października 2019 Tylko czytałem, ze te czujniki magene mają problemy z opóźnieniami. Myślałem o mio wraz z czujnikiem tętna, albo polar kadencji, a mio tylko tętna. Są też Wahoo i aplikacja od nich. Nie orientowałem się jeszcze czy polar ma apke, czy tylko swoje komputery, ale to już dla mnie za drogo.
lukaszzsch Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Żaden czujnik kadencji nie będzie działał ze stravą, bo jakiś miesiąc temu usunęli opcję parowania jakichkolwiek czujników z aplikacji.Jak jesteś skłonny używać innej aplikacji do rejestrowania aktywności, to powinien działać dowolny czujnik działający po bt. Jedną z tańszych opcji są czujniki magene dostępne na allegro i aliexpress.Żeby widzieć dane o kadencji nie potrzebujesz stravy premium. Tapatalk'd Ciagle obecna opcja podłączania czujników:
nctrns Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Bo miałeś wcześniej jakieś dodane. Jak ktoś nie miał nigdy, to nie będzie miał tej opcji. Masa postów w necie na ten temat.https://support.strava.com/hc/en-us/articles/360032979131-Removing-Direct-Sensor-Pairing-from-the-Strava-Mobile-App?mobile_site=trueEwentualnie im coś nie pyka i dlatego dalej masz, po stravie się wszystkiego można spodziewać. Tapatalk'd
lukaszzsch Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 Nie miałem wcześniej. Zobaczyłem to przypadkiem konfigurując nowe czujniki, a nie chciałem włączać licznika.
Joke00 Opublikowano 6 Października 2019 Autor Opublikowano 6 Października 2019 U mnie tez nie ma tej opcji tylko pozostałe trzy przyciski się wyświetlają. Tak przy okazji zapytam żeby nie zakładać kolejnego tematu czy pomiar ftp ze stravą jest miarodajny, jaki musi być długi przejazd i czego się trzymać? Równej prędkości, czy kadencji?? Troszkę dla mnie to nowe tematu, ale wchodzi mi szajboza🤪
M.C Opublikowano 6 Października 2019 Opublikowano 6 Października 2019 6 godzin temu, Joke00 napisał: Tylko czytałem, ze te czujniki magene mają problemy z opóźnieniami. Myślałem o mio wraz z czujnikiem tętna, albo polar kadencji, a mio tylko tętna. Są też Wahoo i aplikacja od nich. Nie orientowałem się jeszcze czy polar ma apke, czy tylko swoje komputery, ale to już dla mnie za drogo. Aż tak duża precyzja jest potrzebna, żeby opóźnienie 2-3 sekundowe przeszkadzało? Posiadałem owy czujnik i jedynie było to zauważalne jak przestawało się pedałować, bo nie od razu pokazywało 0.
Joke00 Opublikowano 6 Października 2019 Autor Opublikowano 6 Października 2019 No sam się nad tym zastanawiam niby nic, ale patrząc i korygując podczas jazdy może trochę irytować. Po za tym z łącznością nie ma problemu po bt?
nctrns Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 11 godzin temu, Joke00 napisał: Tak przy okazji zapytam żeby nie zakładać kolejnego tematu czy pomiar ftp ze stravą jest miarodajny Nie jest. W ogóle nie zwracaj uwagi na moc jaką podaje strava.
kaido2 Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 9 godzin temu, Joke00 napisał: No sam się nad tym zastanawiam niby nic, ale patrząc i korygując podczas jazdy może trochę irytować. Po za tym z łącznością nie ma problemu po bt? Że co? 2-3 s? Dodam, że to nie jest nic nadzwyczajnego, jest wiele urządzeń, które maja większą zamułę. Po prostu rozkręcasz do tych powiedzmy 90 i trzymasz obrót, pomiar przydaje się wtedy ( zaznaczam przydaje) kiedy pojawia się opór pod noga i chcesz utrzymać, albo sprawdzić o ile leci obrót i tylko do tego mozże być to przydatne w początkowej fazie trenowania, lub okazjonalnego treningu z obrotu po np dłuższym czasie. Wiem, że wielu jest wgapionych w te ekraniki tylko, trening nie na tym polega, druga rzecz, że wielu takich często laduje na plecach kolegi.
Joke00 Opublikowano 7 Października 2019 Autor Opublikowano 7 Października 2019 Godzinę temu, kaido2 napisał: Że co? 2-3 s? Dodam, że to nie jest nic nadzwyczajnego, jest wiele urządzeń, które maja większą zamułę. Po prostu rozkręcasz do tych powiedzmy 90 i trzymasz obrót, pomiar przydaje się wtedy ( zaznaczam przydaje) kiedy pojawia się opór pod noga i chcesz utrzymać, albo sprawdzić o ile leci obrót i tylko do tego mozże być to przydatne w początkowej fazie trenowania, lub okazjonalnego treningu z obrotu po np dłuższym czasie. Wiem, że wielu jest wgapionych w te ekraniki tylko, trening nie na tym polega, druga rzecz, że wielu takich często laduje na plecach kolegi. Prawda, chodzi głównie o to żeby się wczuć, no i za niedługo na trenażerze do treningu. Dla mnie to nowości, bo im daje w las tym ciemniej. Heh, ale wszystkiego się można nauczyć.
Khemlish Opublikowano 2 Maja 2021 Opublikowano 2 Maja 2021 Jeśli odkopię coś co już jest gdzieś indziej poruszone to wybaczcie, natomiast jeśli tak nie jest to mam nadzieję że komuś się przyda. Oczywiście nie traktuję tego jako czegoś odkrywczego i liczę na to że obejdzie się bez krytyki... zwyczajnie chcę wskazać iż opcja omawiana w temacie jest dostępna sam nigdy wcześniej jej nie używałem ponieważ nie posiadam licznika kadencji a rowerem z Stravą poruszam się od ubiegłego roku.
Dex Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Nie ma tej opcji, kolego. Jest tylko opcja heart monitora.
Rekomendowane odpowiedzi