Kuboll Napisano 1 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwiec 2017 (edytowane) Witajcie, Czy ktos jest w stanie powiedzieć jaki to jest model amortyzatora z poniższej aukcji? Sprzedający nie wie jaki to jest model i z ktorego roku. Warto brać? https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-26-rock-shox-usa-sram-powietrzny-ahead-CID767-IDmzTOs.html Edytowane 1 Czerwiec 2017 przez Kuboll Odnośnik do komentarza
Tejot Napisano 1 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwiec 2017 Na podstawie dwóch fatalnej jakości fotek raczej ciężko go konkretnie zidentyfikować, ja bym nie ryzykował kupowania czegoś od człowieka, który nie wie co sprzedaje. Na zdjęciach zastanawia mnie jedna rzecz, lagi wyglądają niemal jak nówki, a rura sterowa mocno zmęczona. 1 Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 1 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwiec 2017 (edytowane) @Kuboll To wygląda na Rock Shox Pilot XC powietrzno-olejowy 2. Nie polecam, a dlaczego? https://www.endurorider.pl/rockshox-pilot-xc/ Edytowane 1 Czerwiec 2017 przez Franz Mauer 1 Odnośnik do komentarza
Fenthin Napisano 1 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwiec 2017 Rock Shox Pilot. Sądząc po braku regulacji na prawej goleni i asyście powietrznej wersja XC. Produkowany był jakoś 2003-2005. Szału nie ma, ale to też nie był żaden topowy widelec. Ogólnie wygląda całkiem przyzwoicie, nie widać uszkodzeń lakieru, naklejki trochę odłażą. Tyle, że przy tak starym sprzęcie zakup ma sens tylko, jeśli możesz go obejrzeć. Przede wszystkim głębsze części górnych goleni. Na pewno potrzebny mu będzie gruntowny serwis, wymiana olejów i uszczelek. Tak więc na start przygotuj się na w zasadzie podwojenie wartości. 1 Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 1 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwiec 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Tejot napisał: lagi wyglądają niemal jak nówki Trik polega na tym, że te ślizgi sa z materiału, na którym na przecietnym zdjęciu nie dostrzerzesz ani ryski A amorek musi być zmęczony bo to rocznik 2002-2004 i nie ma bata, żeby nie. Edytowane 1 Czerwiec 2017 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
Kuboll Napisano 1 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwiec 2017 Panowie, dzięki za odpowiedzi i opinie. Poczytałem trochę o tym Pilocie i wygląda on na niezbyt udany widelec, taki wypadek przy pracy. Myślałem że jak jest marki Rock Shox to będzie to porządny sprzęt. Zdecydowałem, że nie kupuję bo rura sterowa jest za krótka. Musiałaby miec co najmniej 19 cm. Dzięki, bo przynajmniej nie wtopię kasy. Pozdro Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 22 Październik 2017 Udostępnij Napisano 22 Październik 2017 Szajki nie mogę namierzyć tego amora co Danielski opisywał na wyprawie na Islandię. Rozmawiał z tubylcem i to była ich myśl technologiczna. Nie wiem czy to nie było na żywo przed wyścigiem. Jak ktoś coś koszty, serwis, dystrybutor?No i nazwa tego ustrojstwa. Odnośnik do komentarza
malkontent Napisano 22 Październik 2017 Udostępnij Napisano 22 Październik 2017 http://www.laufforks.com/ 1 Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 22 Październik 2017 Udostępnij Napisano 22 Październik 2017 Dzięki, a może jakieś opinie, przemyślenia bo sam marketing to czasami za mało. Waga bardzo zachęcająca. Odnośnik do komentarza
moher3 Napisano 3 Maj 2018 Udostępnij Napisano 3 Maj 2018 Witam, to mój pierwszy post na forum więc chciałem się również oficjalnie ze wszystkimi przywitać - Cześć! Wracam do jeżdżenia rowerem po wielu latach przerwy, spowodowanej głownie kontuzją pleców ale teraz nie o tym. Otóż poszukuję obecnie roweru na oku mam egzemplarz z dość ubogim opisem i ma jakiegoś Bombera tylko nie wiem co to może być. Czy ktoś potrafi po zdjęciu odgadnąć co to za model? Byłbym bardzo wdzięczy bo kota w worku nie chce kupować https://zapodaj.net/93d20ea50b675.jpg.html Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 3 Maj 2018 Udostępnij Napisano 3 Maj 2018 marzocchi bomber, ale jaki dokladnie model to nie wiem. A nie możesz zadzwoonic albo napisać do kogoś kto go sprzedaje, żeby dokładnie opisał Ci części jakie są w rowerze? Odnośnik do komentarza
TOMALA72 Napisano 21 Wrzesień 2018 Udostępnij Napisano 21 Wrzesień 2018 Amortyzator DFS Air COOL-RLC, cóż to jest za "cudo"? https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-dfs-air-cool-rlc-nowy-CID767-IDvifU1.html#3778d6d6cc Odnośnik do komentarza
PeKa Napisano 21 Wrzesień 2018 Udostępnij Napisano 21 Wrzesień 2018 Chińczyk z Ali. Odnośnik do komentarza
TOMALA72 Napisano 21 Wrzesień 2018 Udostępnij Napisano 21 Wrzesień 2018 Czyli raczej omijać z daleka? Cena podejrzanie niska:) Odnośnik do komentarza
ACTIVIA Napisano 23 Wrzesień 2018 Udostępnij Napisano 23 Wrzesień 2018 Dziwny tytuł sprzedawcy bo nie wiadomo czy jest on sprezynowy czy powietrzny Odnośnik do komentarza
TOMALA72 Napisano 23 Wrzesień 2018 Udostępnij Napisano 23 Wrzesień 2018 (edytowane) Dlatego mnie właśnie zaintrygował bo wygląda na to, że jest powietrzny:) W necie znalazłem wersję w kolorze czarnym i taką specyfikację: Type: Electric Bikes Mountain Bikes Material: Magnesium ALLoy Wheel Size: 26 Inch& 650B REBOUND: ADJUST WITH HYDRAULIC WEIGHT: 1.96KG color: black & white SPRING: ADJUST AIR SPRING CROWN: FORGED AL 6061 T6 BUSHING: TEFLON travel: 100mm stanchion: 30mm BUTTED STEEL TUBE NEGATIVE: ADJUST AIR SPRING STEERER TUBE: 1-1/8 AL 7050 Edytowane 23 Wrzesień 2018 przez TOMALA72 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi