Skocz do zawartości

Pomoc w identyfikacji amora

Kuboll

Rekomendowane odpowiedzi

Na podstawie dwóch fatalnej jakości fotek raczej ciężko go konkretnie zidentyfikować, ja bym nie ryzykował kupowania czegoś od człowieka, który nie wie co sprzedaje. Na zdjęciach zastanawia mnie jedna rzecz, lagi wyglądają niemal jak nówki, a rura sterowa mocno zmęczona. 

• Pomógł 1

Rock Shox Pilot. Sądząc po braku regulacji na prawej goleni i asyście powietrznej wersja XC. Produkowany był jakoś 2003-2005. Szału nie ma, ale to też nie był żaden topowy widelec.

Ogólnie wygląda całkiem przyzwoicie, nie widać uszkodzeń lakieru, naklejki trochę odłażą. Tyle, że przy tak starym sprzęcie zakup ma sens tylko, jeśli możesz go obejrzeć. Przede wszystkim głębsze części górnych goleni. Na pewno potrzebny mu będzie gruntowny serwis, wymiana olejów i uszczelek. Tak więc na start przygotuj się na w zasadzie podwojenie wartości.

• Pomógł 1
1 godzinę temu, Tejot napisał:

lagi wyglądają niemal jak nówki

Trik polega na tym, że te ślizgi sa z materiału, na którym na przecietnym zdjęciu nie dostrzerzesz ani ryski ;) A amorek musi być zmęczony bo to rocznik 2002-2004 i nie ma bata, żeby nie.

Edytowane przez Franz Mauer

Panowie, dzięki za odpowiedzi i opinie. Poczytałem trochę o tym Pilocie i wygląda on na niezbyt udany widelec, taki wypadek przy pracy. Myślałem że jak jest marki Rock Shox to będzie to porządny sprzęt. 

Zdecydowałem, że nie kupuję bo rura sterowa jest za krótka. Musiałaby miec co najmniej 19 cm.

Dzięki, bo przynajmniej nie wtopię kasy. Pozdro

Szajki nie mogę namierzyć tego amora co Danielski opisywał na wyprawie na Islandię. Rozmawiał z tubylcem i to była ich myśl technologiczna. Nie wiem czy to nie było na żywo przed wyścigiem. Jak ktoś coś koszty, serwis, dystrybutor?No i nazwa tego ustrojstwa. 

Witam, to mój pierwszy post na forum więc chciałem się również oficjalnie ze wszystkimi przywitać - Cześć! Wracam do jeżdżenia rowerem po wielu latach przerwy, spowodowanej głownie kontuzją pleców ale teraz nie o tym. Otóż poszukuję obecnie roweru na oku mam egzemplarz z dość ubogim opisem i ma jakiegoś Bombera tylko nie wiem co to może być. Czy ktoś potrafi po zdjęciu odgadnąć co to za model? Byłbym bardzo wdzięczy bo kota w worku nie chce kupować

https://zapodaj.net/93d20ea50b675.jpg.html

marzocchi bomber, ale jaki dokladnie model to nie wiem. A nie możesz zadzwoonic albo napisać do kogoś kto go sprzedaje, żeby dokładnie opisał Ci części jakie są w rowerze?

Dlatego mnie właśnie zaintrygował bo wygląda na to, że jest powietrzny:) 

W necie znalazłem wersję w kolorze czarnym i taką specyfikację:

Type: Electric Bikes  Mountain Bikes  

Material: Magnesium ALLoy  

Wheel Size: 26 Inch& 650B  

REBOUND: ADJUST WITH HYDRAULIC  

WEIGHT: 1.96KG  

color: black & white  

SPRING: ADJUST AIR SPRING  

CROWN: FORGED AL 6061 T6  

BUSHING: TEFLON  

travel: 100mm  

stanchion: 30mm BUTTED STEEL TUBE