Franz Mauer Napisano 1 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwiec 2017 (edytowane) Polecane szczególnie rowerzystom nie przekonanym do systemu bezdętkowego. Co prawda są one dość drogie,bo kosztują średnie 2x tyle co normalna ultra lekka, ale rzeczywiscie robią robotę. Jedyne o czy nalezy pamiętać to łagodne obchodzenie się z nimi podczas montażu. Potem już tylko z górki Jedyne czego nie doswiadczyłem to łatania za pomocą zapalniczki. Jeśłi ktoś juz miał okazję to proszę o oponię,bo jestem ciekaw. Edytowane 1 Czerwiec 2017 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
Eldo Napisano 1 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwiec 2017 Wazna uwaga o której nalezy wspomnieć to nie pompowanie detki poza opona. Detka potrafi sie odkształcic co pozniej odbija sie na użytkowaniu. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 2 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwiec 2017 I faktycznie to działa tak jak prezentują ? Wbiję się coś w oponę przebije dętkę a my jedziemy dalej ? Nie chce mi się wierzyć ... Odnośnik do komentarza
de Villars Napisano 2 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwiec 2017 Ta nieprzebijalność to chyba taki chwyt marketingowy, bo sami piszą, że dętka się uszczelnia na przedmiocie który ją przebił, przez co można dalej jechać. Ale nie zmienia to faktu, że dętka jest przebita i potem i tak trzeba ją naprawić. Znalazłem temat na innym forum (dość stary, więc może od tego czasu sporo się zmieniło), gdzie opinie są podzielone: http://www.bikeforum.pl/topic/21635-detki-nieprzebijalne-detki-foss-magia-czy-mit/ Odnośnik do komentarza
Tejot Napisano 2 Czerwiec 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwiec 2017 (edytowane) Dla mnie przede wszystkim wprowadzająca w błąd nazwa. To cuś nie jest nieprzebijalne, tylko samouszczelniające. Jest to o tyle wygodne rozwiązanie, że pozwala (chyba) dotrzeć do miejsca docelowego lub serwisu, mimo przebicia dętki, tyle, że raczej też nie w każdej sytuacji, bo o ile gwóźdź nam w dętce zostanie i w okół niego może się to cudo uszczelnić, o tyle, np. szkło, raczej wyleci i wtedy tak, czy siak kapeć. Edytowane 2 Czerwiec 2017 przez Tejot Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 2 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwiec 2017 (edytowane) Opinie zawsze są podzielone, a najlepsze jest to że oponiodawcami sa ludzie którzy nigdy do czynienia w praktyce z danym produktem nie mieli. Nawet w kwestii dętek FOSS - przecież to jest oczywiste, że nie ma dętek nieprzebijalnych,bo inaczej wszyscy by je produkowali i nikt by na mleku nie jeździł Natomiast rozwiązanie to daje pewien komfort w uzytkowaniu, którego nie dają żadne inne dętki. Niestety za ten komfort trzeba nie mało zapłącić i podejrzewam, że to powoduje iż sa mało popularne. 2 godziny temu, Kufir napisał: I faktycznie to działa tak jak prezentują ? Wbiję się coś w oponę przebije dętkę a my jedziemy dalej ? Nie chce mi się wierzyć ... Chciałbym powiedzieć, że tak, ale nigdy tej dętki nie przebiłem i w związku z tym sam jestem ciekaw jak w praktyce mozna ją załatać za pomocą ognia z zapalniczki zawsze masz możliwość "nie chce mi się wierzyć" zamienić na "działa" lub "nie działa" Nikt na początku w mleko w oponie nie wierzył, i do dziś wielu zachodzi w głowę czy tak jest póki nie spróbują - czyż nie prawdę piszę? @de Villars oczywiscie, że marketing robi swoje. Nieprzebijalna ładniej i donoślej brzmi niż samouszczelniajaca się na przedmiocie, który ja przebił Ale przyznać trzeba, ze rozwiązanie daje komfort rowerzyście tak jak mleko. Gdyby nie ta cena... Edytowane 2 Czerwiec 2017 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
Csaga Napisano 3 Wrzesień 2019 Udostępnij Napisano 3 Wrzesień 2019 Odświeżam temat, bo przewijały mi się już te dętki, ale jakoś niespecjalnie mnie przekonywał ten "majfrenndowski" marketing, ale teraz coś mnie zaciekawiły dwie opinie na fb i zacząłem drążyć temat i faktycznie opinie są skrajne - zapewne wszystkie dotyczą raczej mtb. Przewinęło się ponoć już kilka serii tych dętek i ciekawi mnie jak to ma się do szosy (wyższe ciśnienie)? Jeździł ktoś może? Odnośnik do komentarza
KwAs Napisano 14 Czerwiec 2022 Udostępnij Napisano 14 Czerwiec 2022 Tez mnie to ciekawi. Jeździł ktoś na tych Foss-ach i może polecić? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi