david1234 Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 6 godzin temu, lukaszko napisał: Szczerze mówiąc już nie pamiętam w którą stronę bo testowałem to zimą a latem nie używam trenażer. Z tego co pamiętam to w górę około 10%. Ale to pewnie zależy od warunków. W tym roku jeszcze raz spróbuję dobrze go skalibrować i sprawdzić. W sumie wolałbym nie używać Power meter link bo wprowadza to opóźnienie i czasem przeszkadza. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Ok, dzięki jak sprawdzisz w tym sezonie to proszę podaj na forum odchyły od wartości względem miernika. Zastanawia mnie to bo producent niby deklaruje dokładność na poziomie +/- 2,5%
lukaszko Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 Te 2,5% pewnie jest prawdą ale w idealnych warunkach i wzorowej kalibracji. Czytałem na innych forach że kalibracja wychodzi zupełnie inaczej po rozgrzaniu. Więc trzeba by z pół godziny porządnie rozgrzać trenażer i później zrobić kalibrację.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
emenems1987 Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 Czy ktoś posiada już Elite Suito z tego rocznej "edycji", naprawili w nich te problemy związane z wiekiem dziecięcym? W zeszłym roku dużo było reklamacji na stuki, koło zamachowe itd.
89neo Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 W dniu 12.10.2020 o 14:25, emenems1987 napisał: Czy ktoś posiada już Elite Suito z tego rocznej "edycji", naprawili w nich te problemy związane z wiekiem dziecięcym? W zeszłym roku dużo było reklamacji na stuki, koło zamachowe itd. Ja mam z nowego rzutu i nie było problemów ze stukami czy tez kołem zamachowym, nowe wersje już są tego pozbawione.
Marszal Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 (edytowane) W dniu 12.10.2020 o 14:25, emenems1987 napisał: Czy ktoś posiada już Elite Suito z tego rocznej "edycji", naprawili w nich te problemy związane z wiekiem dziecięcym? W zeszłym roku dużo było reklamacji na stuki, koło zamachowe itd. Kupiłem dwa tygodnie temu w polskim sklepie, niestety poszedł na reklamacje. Koło zamachowe latało na boki, pojawił się dźwięk obcierania. Edytowane 14 Października 2020 przez Marszal
89neo Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 Kupiłem dwa tygodnie temu w polskim sklepie, niestety poszedł na reklamacje. Koło zamachowe latało na boki, pojawił się dźwięk obcierania.I jak? Już po wymianie?
aspie Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 Hej, Czy ktoś z was wie, z czego wynika taki dźwięk? Wymienić łańcuch, wyregulować przerzutki czy może problem w trenażerze. Sprawdzałam dwa rowery i w obu to samo. https://youtu.be/-mOmCO7wXbA
89neo Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 7 minut temu, aspie napisał: Hej, Czy ktoś z was wie, z czego wynika taki dźwięk? Wymienić łańcuch, wyregulować przerzutki czy może problem w trenażerze. Sprawdzałam dwa rowery i w obu to samo. https://youtu.be/-mOmCO7wXbA Masz film jak pracuje na np 1/3, 1/4 ?
aspie Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 Godzinę temu, 89neo napisał: Masz film jak pracuje na np 1/3, 1/4 ? Nie mam, ale na każdym przełożeniu pracuje dokładnie tak, jak na filmie. Mam nadzieję, że o to pytasz; w tych sprawach jestem lajkonikiem
89neo Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 Nie mam, ale na każdym przełożeniu pracuje dokładnie tak, jak na filmie. Mam nadzieję, że o to pytasz; w tych sprawach jestem lajkonikiem Powiem Ci ze ja tydzień temu dostałem nowe suito z reklamacji i teraz nie działa już sama kalibracja... Przez godzinę nie mogłem tego zrobić a dodatkowo koło zamachowe ma bicie i oska luz.
SiwyBDG Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 W moim egzemplarzu z tego roku jest podobny problem jak na tym filmiku. Z tym, że u mnie ten dźwięk pojawia się podczas zwalniania koła i tylko gdy już naprawdę wolno się kręci.
aspie Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 1 godzinę temu, SiwyBDG napisał: W moim egzemplarzu z tego roku jest podobny problem jak na tym filmiku. Z tym, że u mnie ten dźwięk pojawia się podczas zwalniania koła i tylko gdy już naprawdę wolno się kręci. U mnie non stop. Nie ma znaczenie ani przełożenie, ani prędkość kola. Napisałam wczoraj do Elite. Dam znać.
Marszal Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) 19 godzin temu, 89neo napisał: W dniu 14.10.2020 o 15:32, Marszal napisał: Kupiłem dwa tygodnie temu w polskim sklepie, niestety poszedł na reklamacje. Koło zamachowe latało na boki, pojawił się dźwięk obcierania. I jak? Już po wymianie? Tak, problem w tym, że druga sztuka chodziła jeszcze gorzej. Kolejny zwrot, mam nadzieje, że do trzech razy sztuka Edytowane 21 Października 2020 przez Marszal
89neo Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 3 godziny temu, Marszal napisał: Tak, problem w tym, że druga sztuka chodziła jeszcze gorzej. Kolejny zwrot, mam nadzieje, że do trzech razy sztuka Ja jadę zwracać 3 raz jutro ...
Marszal Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) 3 godziny temu, 89neo napisał: Ja jadę zwracać 3 raz jutro ... Czytając opinie innych (oczywiście te pozytywne), chyba jesteśmy jakoś wyjątkowo pechowi Edytowane 21 Października 2020 przez Marszal
89neo Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Czytając opinie innych (oczywiście te pozytywne), chyba jesteśmy jakoś wyjątkowo pechowi Nawet mi nie mów, od 14.09 jestem bez sprawnego trenażera a specjalnie kupiłem wcześniej żeby mieć spokój...
89neo Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 Chłopaki walczcie o swoje urządzenia, ja nie odpuszczę póki nie dostanę w pełni sprawnego!
89neo Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Dzwoniło Shimano Polska, faktycznie trenażer zepsuty
Marszal Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 8 godzin temu, 89neo napisał: Dzwoniło Shimano Polska, faktycznie trenażer zepsuty No mój już też trzeci raz poleciał na reklamacje, pan na infolinii stwierdził, że jestem wybitnie pechowy
89neo Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Godzinę temu, Marszal napisał: No mój już też trzeci raz poleciał na reklamacje, pan na infolinii stwierdził, że jestem wybitnie pechowy A trening dalej w tyle, od 14.09 jestem bez urządzenia
aspie Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 W dniu 21.10.2020 o 08:37, aspie napisał: U mnie non stop. Nie ma znaczenie ani przełożenie, ani prędkość kola. Napisałam wczoraj do Elite. Dam znać. Zabrałam trenażer i rower do serwisu. Po burzliwych naradach kaseta z roweru trafiła do trenażera (W rowerze była 10-rzędowa. Nie wiem, czy miało to znaczenie, bo te dziwne dźwięki występowały też w drugim rowerze z dokładnie taką samą kasetą, jak fabryczna trenażera). Do tego nowy łańcuch, regulacja i działa idealnie.
89neo Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 50 minut temu, aspie napisał: Zabrałam trenażer i rower do serwisu. Po burzliwych naradach kaseta z roweru trafiła do trenażera (W rowerze była 10-rzędowa. Nie wiem, czy miało to znaczenie, bo te dziwne dźwięki występowały też w drugim rowerze z dokładnie taką samą kasetą, jak fabryczna trenażera). Do tego nowy łańcuch, regulacja i działa idealnie. Fabrycznie Suito ma 11 przełożeń, a rower 10, to miało prawo być coś nie halo, chyba, że wrzuciłaś kasetke 10tkę z roweru + podkładkę na suito zamiast 11tki.
Zong Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Od dwóch dni jestem posiadaczem trenażera elite suito. Mam problem z kalibracją urządzenia w programie MyETraining na windows poprzez ant+. Próbowałem wielokrotnie rozgrzewając wcześniej trenażer po 10, 20, 30 minut, raz z podłączonym do zasilania trenażerem jak i bez. Za każdym razem wyskakuje komunikat '' kalibracja nie powiodła się". Kolejny problem to brak łączności trenażera poprzez bluetooth z programem MyEtraining android. Czy ktoś miał podobne problemy? Czy coś może robię źle? Trenażer do reklamacji? Nie mam problemów ze stukaniem jak Panowie powyżej. Edytowane 29 Października 2020 przez Zong
89neo Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) 39 minut temu, Zong napisał: Od dwóch dni jestem posiadaczem trenażera elite suito. Mam problem z kalibracją urządzenia w programie MyETraining na windows poprzez ant+. Próbowałem wielokrotnie rozgrzewając wcześniej trenażer po 10, 20, 30 minut, raz z podłączonym do zasilania trenażerem jak i bez. Za każdym razem wyskakuje komunikat '' kalibracja nie powiodła się". Kolejny problem to brak łączności trenażera poprzez bluetooth z programem MyEtraining android. Czy ktoś miał podobne problemy? Czy coś może robię źle? Trenażer do reklamacji? Nie mam problemów ze stukaniem jak Panowie powyżej. Spróbuj dokonać kalibracji przez telefon i apkę, tylko połącz tak aby widział po wyborze protokołu BT Twoje urządzenie. Ja nie mogłem dokonać kalibracji przez godzinę i poleciał na reklamację i właśnie wraca nowy egzemplarz. Tu masz linka jak powinieneś to wykonać i gdzie u mnie jest problem https://drive.google.com/file/d/1P4EjQiGzafKtkhZrXRZ80HLxv--Qe8Fx/view?usp=sharing W razie pytań PW. Edytowane 29 Października 2020 przez 89neo
Maciek321 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Hej udała się ta kalibracja? Niestety nie mogę go skalibrować. Próbowałem na kilku telefonach bo szukałem najlepszego połączenia i niestety kalibracja nieudana. Samo osiągnięcie 30km/h to nie problem, natomiast utrzymanie stalej prędkości przez kilka sekund graniczy z cudem. Brak kalibracji trenażera ma wpływ na jakość treningu bo Erg mode wariuje przy stałej kadencji waty skaczą na -50 +50. Na tą kalibracje poświęciłem już ok 8 godzin. Aktualizowalem oprogramowanie przez aplikacje i używałem telefonów z androidem jak i ISO. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić?
Rekomendowane odpowiedzi