Renji Opublikowano 3 Stycznia 2020 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Ja już zrobiłem ponad 1000km po otrzymaniu nowego. I wszystko jest ok. Oczywiście kasetę musiałem odkręcić. Co do krzywizny koła to faktycznie przy niskich obrotach widać lekkie bicia ale nie przeszkadza. Co do dźwięku czasem coś słychać, ale ma taką teorie niewiem czy słuszną. Muszę codziennie go składać i rozkładać a mam krzywa podłogę i nie poziomuje go poziomica. Także może to wynikać z jego przechyłu.
lukaszko Opublikowano 3 Stycznia 2020 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Dzięki za odpowiedź, nagrałem filmik później udostępnię na Youtube i wrzucę. Minimalne bicie jest ale w czasie jazdy nie do wyczucia. Tylko jak się rozkręcić na maksa da się odczuć. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
lukaszko Opublikowano 3 Stycznia 2020 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Trochę kiepska jakość, jedna ręka kręciłem, a drugą nagrałem. Widać bicie koła i jak przestanę kręcić słychać dźwięk o którym pisałem. Też tak macie czy jednak mam większego pecha?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
pawel-siwy Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Takie stuki słyszałem przed dokręceniem kasety i nakretki która jest w środku kasety. Bicia koła nie sprawdzałem bo po co mam się denerwować. Wszystko dokręć i zobacz jak będzie chodziło. Trenażer masz nowy zawsze możesz oddać na gwarancji.
lukaszko Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Kaseta dokręcona i ta śruba też. Jak kręcę to obudowa telefonu tak stuka, chodzi mi o ten cichy dźwięk jak przestanę kręcić. Ale to odgłos bijącego koła jak dla mnie. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaJeszcze inne ujęcie, dalej ale lepsza jakość. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Renji Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 (edytowane) Też czasem mi się taki dźwięk szuranie pojawia ale go ignoruje. Ja miałem wcześnie głośne styki co jakiś czas dlatego reklamowałem, a tekie szuranie też mam także myślę że jest ok. Edytowane 4 Stycznia 2020 przez Renji
pawel-siwy Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 jeździ i zobacz co się będzie działo jak nie jest to nic bardzo upierdliwego to na razie szkoda czasu na reklamację jesteś w szczycie sezonu na trenażer
TTS88 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 U mnie tak nie stuka. Jak przestaje pedałować to nie ma żadnych niepokojących dźwięków. Ja bym reklamował, tyle że rzeczywiście w tym momencie szkoda, bo środek sezonu trenażerowego, a reklamacja pewnie chwilę potrwa. Jak da się z tym jeździć to bym poczekał do wiosny z reklamacją.Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka
lukaszko Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Da się jeździć w zasadzie to nie przeszkadza, tylko psychicznie że jest nie do końca dobrze. A ile trwała u was reklamacja, parę osób chyba go reklamowało?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
mils Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2020 W dniu 6.01.2020 o 20:48, lukaszko napisał: Da się jeździć w zasadzie to nie przeszkadza, tylko psychicznie że jest nie do końca dobrze. A ile trwała u was reklamacja, parę osób chyba go reklamowało? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka U mnie procedura reklamacji bezpośrednio u Elite trwała około tygodnia (nie liczę czekania na odpowiedź mailową serwisu Elite). Odesłałem wadliwy trenażer gdy dostałem i przetestowałem nowy.
lukaszko Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Na jaki adres wysłałeś zgłoszenie? I na jaki adres wysłałeś trenażer? To wszystko przez polskiego dystrybutora czy jak? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
mils Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2020 11 minut temu, lukaszko napisał: Na jaki adres wysłałeś zgłoszenie? I na jaki adres wysłałeś trenażer? To wszystko przez polskiego dystrybutora czy jak? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Napisałem bezpośrednio do Elite korzystając z formularza na stronie https://www.elite-it.com/en/contacts Elite przysłał i odebrał sprzęt swoim kurierem (DHL chyba) Cały proces jest opisany na początku posta.
lukaszko Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Wszystko spoko tylko skoro kupiłem w Polsce to dlaczego nie zrobić tego za pośrednictwem dystrybutora w Polsce czyli chyba Shimano Polska?Druga sprawa, dobrze rozumiem że najpierw wysłali nowy a dopiero jak przetestowałeś wysłałeś stary? Taki układ by mi pasował. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
mils Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2020 1 minutę temu, lukaszko napisał: Wszystko spoko tylko skoro kupiłem w Polsce to dlaczego nie zrobić tego za pośrednictwem dystrybutora w Polsce czyli chyba Shimano Polska? Druga sprawa, dobrze rozumiem że najpierw wysłali nowy a dopiero jak przetestowałeś wysłałeś stary? Taki układ by mi pasował. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Nie wiem jak wygląda sprawa z reklamacją u dystrybutora. Wydaje mi się, że dystrybutor i tak będzie musiał reklamować sprzęt u producenta, a to znacząco może wydłużyć czas reklamacji. Ja zrobiłem w taki sposób który uważałem za najszybszy i to opisałem. Może faktycznie zareklamuj u dystrybutora i opisz cały proces. Jak widać po zainteresowaniu taka informacja się przyda. Tak, najpierw otrzymałem nowy i po jego przetestowaniu odesłałem stary.
Marcin Kwita Opublikowano 30 Stycznia 2020 Opublikowano 30 Stycznia 2020 W dniu 24.12.2019 o 22:45, samuraj_84 napisał: Witam, zastanawiam się nad kupnem trenażera i skłaniam się ku Elite Suito, gdyż czytając opinie użytkowników, początkowe problemy zostały (chyba) wyeliminowane i późniejsze egzemplarze są wolne od wad. Mam tylko jedno pytanie - czy w zestawie są podkładki dystansowe pod kasetę 9-rzędową czy trzeba je dokupić samodzielnie? I jak dowiedziałeś się czy ma podkładki?
lukaszko Opublikowano 31 Stycznia 2020 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Są dwie podkładki. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1
samuraj_84 Opublikowano 6 Lutego 2020 Opublikowano 6 Lutego 2020 W dniu 30.01.2020 o 19:36, Marcin Kwita napisał: I jak dowiedziałeś się czy ma podkładki? Tak jak kolega wyżej napisał, są dwie podkładki pozwalające zamontować kasety 9,10,11-rzędowe. A poza tym kupiłem Suito, przekręciłem już ponad 1000 km na Zwifcie i jak na razie jestem zadowolony.
Marcin Kwita Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 12 godzin temu, samuraj_84 napisał: Tak jak kolega wyżej napisał, są dwie podkładki pozwalające zamontować kasety 9,10,11-rzędowe. A poza tym kupiłem Suito, przekręciłem już ponad 1000 km na Zwifcie i jak na razie jestem zadowolony. Generalnie napaliłem się na Wahoo Kickr ale jednak budżet za wysoki a widzę, że ten Suito równie dobrze robi robotę i chyba nie ma sensu się szarpać z kasą. Ma on też tryb utrzymywanie zadanej mocy?
lukaszko Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 Mówisz o trybie ERG? Jeśli tak to ma to. Co do samego trenażera to jest super, z zastrzeżeniem do dwóch kwestii: - pomiar mocy nie jest tak dokładny bo mam porównanie z miernikiem i jest rozjazd. Chociaż według mnie podobnie będzie w Wahoo bo w testach wypadają podobnie. Ja używam power meter link i dla mnie to nie problem. - musisz trafić na dobry egzemplarz bo u mnie jest minimalne bicie które mi nie przeszkadza ale zastanawiam się czy po sezonie nie reklamuję i tak. Tutaj podobnie na forach pełno informacjach o problemach z jakością wahoo Jak dla mnie nie warto dopłacać.
Marcin Kwita Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 Godzinę temu, lukaszko napisał: Jak dla mnie nie warto dopłacać. Ok dzięki za informacje. Może będzie możliwość w sklepie wybrać z kilku modeli.
samuraj_84 Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 11 godzin temu, lukaszko napisał: - musisz trafić na dobry egzemplarz bo u mnie jest minimalne bicie które mi nie przeszkadza W swoim egzemplarzu też słyszę minimalne bicie, ale na pewno dużo cichsze niż to co było pokazane w tym temacie wcześniej, właściwie to cały czas się zastanawiam czy to bicie czy tylko mi się wydaje, w użytkowaniu nie przeszkadza Ze sprzętu jestem bardzo zadowolony, szukałem cichego, zajmującego mało miejsca trenażera direct drive pozwalającego na zimowe treningi na zwifcie, za mną dopiero pierwszy sezon na szosie więc ani mocy ani dużych wymagań nie miałem, może ktoś bardziej zaawansowany wybrałby Wahoo Kickr Core, dla mnie Suito jest w zupełności wystarczający.
Mountbiker Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 Hej. Mam kilka pytań co do Elite Suito 1. Czy robiąc hotspot z tel. jestem w stanie się połączyć z trenażerem? 2. Jakie oprogramowanie muszę zainstalować (na PC i na iPhone) aby widzieć połączenie z trenażerem (czy wystarczy zwift, czy inne tez muszę, np e- trening itp. )? 3. Czy mogę się połączyć z trenażerem bez laptopa ( w sensie tylko na iPhone). ?Zainstalowałem Zwift Companion i nie widzę opcji „połącz z trenażerem” lub wyszukaj itp. 4. Mam laptopa z win 8 i jeżeli dokupię do niego dodatkowa antenę Ant+ to czy później za każdym razem będę musiał go używać do połączenia Zwift- trenażer. (Jaka zewn. Antena będzie ok do Elitę Suito na Ant+)? Chodzi o to, ze w miejscu gdzie mam trenażer, nie mam neta i PC, ale mam tel. z dobrym netem i mogę zrobić hotspot, ale nie chce za każdym razem ciągnąć PC. Rozumiem ze połączenie z telefonem tylko za pośrednictwem BT (czy są opcje połączenia tel. przez Ant+)? Prosze o pomoc bo mam sprzęt a nie używam jeszcze cholercia
lippo Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 czy miał ktoś może do czynienia ze sztukami po serwisach ? bo kupiłem w sklepie i dziwne bo dostałem w szarym kartonie , na którym nie ma nawet numerów seryjnych, są one naklejone na kolejnym ogólnym kartonie. https://ibb.co/xJ3mQ4g dlatego mam wrażenie , że jest to sztuka po serwisowa ogóły szary karton bez szczegółowych oznaczeń.
david1234 Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 W dniu 7.02.2020 o 11:24, lukaszko napisał: Mówisz o trybie ERG? Jeśli tak to ma to. Co do samego trenażera to jest super, z zastrzeżeniem do dwóch kwestii: - pomiar mocy nie jest tak dokładny bo mam porównanie z miernikiem i jest rozjazd. Chociaż według mnie podobnie będzie w Wahoo bo w testach wypadają podobnie. Ja używam power meter link i dla mnie to nie problem. - musisz trafić na dobry egzemplarz bo u mnie jest minimalne bicie które mi nie przeszkadza ale zastanawiam się czy po sezonie nie reklamuję i tak. Tutaj podobnie na forach pełno informacjach o problemach z jakością wahoo Jak dla mnie nie warto dopłacać. Mam pytanie odnośnie "pomiaru" mocy przez trenażer w którym kierunku jest rozjazd tzn trenażer zawyża czy zaniża moc w stosunku do miernika?
lukaszko Opublikowano 2 Października 2020 Opublikowano 2 Października 2020 Szczerze mówiąc już nie pamiętam w którą stronę bo testowałem to zimą a latem nie używam trenażer. Z tego co pamiętam to w górę około 10%. Ale to pewnie zależy od warunków. W tym roku jeszcze raz spróbuję dobrze go skalibrować i sprawdzić. W sumie wolałbym nie używać Power meter link bo wprowadza to opóźnienie i czasem przeszkadza. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi