Skocz do zawartości

Elite Suito - dziwne dźwięki (strzelanie/pukanie???)

mils

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ten sam problem, 2 dni temu otrzymałem po reklamacji nowy suito i to samo po ~40km. Mój pierwszy był np. z niebieską naklejką był pierwszy a obecny z czerwoną. Wszystko po sprawdzałem i kaseta to nie jest, bo gdy pedałuje stuka, przestaje dalej stuka

czy direto ma podobny problem? bo bardzo zniechęcił mnie ten model

Opublikowano

Do mnie też dotarł nowy Suito po reklamacji. Po pierwszym treningu zaczęło coś postukiwać z tyłu. Okazało się że kaseta miała 1 cm luz. Nakrętkę mocującą bębenek można było w palcach odkręcić. Po dokręceniu brak stuków- jak ręką odjął . A niby miało być tak prosto - zakładasz rower i jedziesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy macie jeszcze jakieś nowe doświadczenia z Elite Suito ponad te opisane powyżej?

Opublikowano

Ja dostałem już nowy, i jest przepaść jest przede wszystkim cichszy i koło pasowe jest proste. I mam wrażenie że lepiej pracuje na erg. 

Opublikowano

Długo się zastanawiałem nad tym trenazerem i dzisiaj ostatecznie zamówiłem. Rozmawiałem ze sprzedawcą, który sprzedał 15 sztuk i sam przyznał, że początkowo były duże problemy z tymi trenazerami i miał kilka zwrotów. Teraz podobno problemy mają nie występować. Twierdzi, że dostał już 3 dostawę Suito i podobno są wolne od wad. Jak już otrzymam swój egzemplarz to potestuje i dam znać jak się sprawuje.

Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na starcie sprawdz czy masz dokręconą kasete. Z moim trenażerem było wszystko super, pojechałem do serwisu przełożyć kasetę 11-32 z koła na trenażer i po kilkunastu kilometrach zaczęło mi pukać jak na załączonym filmie na początku tematu. Kupiłem klucz do kaset i przykręciłem sam prawie cały obrót kluczem musiałem dokręcić i jest wszystko idealnie.

Opublikowano

Cześć 

Ja może uderzę trochę z innej beczki, mieliście może problem z połączeniem BT Suito z komputerem ? Wyskakuje mi komunikat w laptopie "błąd sterownika". 
Aplikacja zainstalowana w telefonie MyTraning działa płynnie, a Zwift ani na komputerze ani na telefonie nie łączy się z trenażerem. 

Opublikowano

Ze zwiftem zdecydowanie lepiej łączyć trenażer z pomocą ant+. Połączenie jest stabilne i nie występują żadne problemy.

Opublikowano

Też się męczyłem z BT. U mnie na telefonie nie łączyło, u żony już tak. Kupiłem Ant+ na USB (do komputera) za jakieś 90 zł i wszystkie problemy zniknęły :) 
Dodatkowo łącze jeszcze zegarek z pomiarem tętna.

Opublikowano

Ant+ wystarczy zapewne najtańsze jakie jest i będzie śmigać aż miało. Sam tak kupiłem i odkąd korzystam ze zwifta to problemów nie miałem.

Opublikowano

Ja w kompie mam BT i mam też Ant+ dodatkowo,   i mam wrażenie że na BT jest lepiej . i nie miałem żadnych problemow z połączeniem. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Długo się zastanawiałem nad tym trenazerem i dzisiaj ostatecznie zamówiłem. Rozmawiałem ze sprzedawcą, który sprzedał 15 sztuk i sam przyznał, że początkowo były duże problemy z tymi trenazerami i miał kilka zwrotów. Teraz podobno problemy mają nie występować. Twierdzi, że dostał już 3 dostawę Suito i podobno są wolne od wad. Jak już otrzymam swój egzemplarz to potestuje i dam znać jak się sprawuje.

W jakim sklepie kupiłeś i jak wrażenia po zakupie?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A czy ktoś jeździ na suito w trybie erg?
Chodzi mi o to jak wyglądają opóźnienia przy interwałach i na ile stabilnie trzyma moc?
Zastanawiam się nad nim żeby go kupić i używać z trainerroad bo mój stary tacx flow już nie daje rady.

Opublikowano

Ja używam erg w trainerroad i spisuje się świetnie. Opóźnienie jest niewielkie, polecam jestem bardzo zadowolony. 

Opublikowano

A masz może miernik mocy? Bo chciałbym używać też funkcji power march albo power link z miernikiem. I zastanawiam się jak wtedy ten trenażer wypada.

Opublikowano

Mam miernik. Nie polecam osobno parowania miernika z TR i trenazera bo trenazer głupieje. Ja mam tylko z aplikacją sparowany trenazer a miernik łączy się z trenazer en za pomocą linka. 

Opublikowano

O to super. Powiedz jak ten link elite z miernikiem mocy się spisuje? Działa to stabilnie, są większe opóźnienia?

Jeździsz tak czy bez tego?

Napisz coś więcej bo biję się z myślami czy go kupić.

Opublikowano

W jakim sklepie kupiłeś i jak wrażenia po zakupie?

Kupiłem od użytkownika contt1 na allegro. Co do trenażera to jestem bardzo zadowolony. Używam go już trochę ponad miesiąc, jeżdżę codziennie i póki co zero problemów. Korzystam z trybu EGR i jest tak jak kolega wyżej napisał. Podczas interwałów ustabilizowanie zadanej mocy myślę trwa z 2-3 sekundy. Kiedyś czytalem, że ktoś narzekał że to długo, dla mnie jest optymalnie.

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem trenażera i skłaniam się ku Elite Suito, gdyż czytając opinie użytkowników, początkowe problemy zostały (chyba) wyeliminowane i późniejsze egzemplarze są wolne od wad. Mam tylko jedno pytanie - czy w zestawie są podkładki dystansowe pod kasetę 9-rzędową czy trzeba je dokupić samodzielnie?

• Lubię to! 1
Opublikowano

Witam, czy w Waszych Suito też rower „pochyla” się na boki, czy jest nieruchomo? Podczas jazdy czuje że się przechylam, a jak rower stoi wpięty to bez problemu gdy pociągnę za siodełko w bok to cały rower i koło zamachowe się rusza

Opublikowano
1 godzinę temu, Prausek napisał:

Witam, czy w Waszych Suito też rower „pochyla” się na boki, czy jest nieruchomo? Podczas jazdy czuje że się przechylam, a jak rower stoi wpięty to bez problemu gdy pociągnę za siodełko w bok to cały rower i koło zamachowe się rusza

U mnie rower delikatnie pracuje na boki kilka cm zwłaszcza przy mocniejszych podjazdach kiedy stoję na pedalach i jedna ręka trzymam kierownice a drugą wycieram czolo. Ale przy mojej wadze 100 kg to pewnie normalne. 

Opublikowano

Dziś przyszedł mój suito. Mam 4 wersje hardware i odrazu najnowszy firmware 191. Generalnie wygląda ok ale koło zamachowe nie jest idealne, jak się puści korby to czuć trochę bicie. Optyczne praktycznie tego nie widać ale jednak czuć.
Jak u was, da się coś wyczuć?

Opublikowano

Odświeżę swoją wypowiedź bo w noworocznej gorączce chyba przepadła bez odpowiedzi.
Pytanie do użytkowników Elite Suito.
Czy po mocnym rozkręcenie i puszczeniu korb da się wyczuć bicie czy koło chodzi idealnie?
Czy słychać jakieś delikatne dźwięki przy pedałowaniu, takie ciche głuche tu,tu,tu w równych okresach, jakby jakaś rolka albo pas?
U mnie tak jak pisałem czuć lekkie bicie chociaż wizualnie trudno to wyłapać i słychać cyklicznie jakiś dźwięk ale jest on na tyle cichy że praktycznie napęd to zagłusza.
Tak pozatym trenażer chodzi super i jestem bardzo zadowolony z działania.

Opublikowano

super idealnie się nie kręci po puszczeniu korby ale żadnych konkretnych wibracji też nie wyczuwam, dziwnych dźwięków nie słychać ale po kilkuset kilometrach  musiałem dokręcać śrubę, która jest w środku kasety. 

Opublikowano

U mnie 800 km pykło i wszystko działa bez problemu. Nie chodzi idealnie, ale bez zmian od "nowości".