Iru Opublikowano 24 Września 2019 Opublikowano 24 Września 2019 Czy do tarczy z tego zestawu można używać okładzin metalicznych? Znalazłem informację, że w oryginale są żywiczne.
Ares Opublikowano 24 Września 2019 Opublikowano 24 Września 2019 Wszystkie tarcze Sram Centerline a taką fabrycznie mieć powinieneś są kompatybilne z każdym typem klocków.
Iru Opublikowano 25 Września 2019 Autor Opublikowano 25 Września 2019 O ile % szybciej klocki metaliczne zużuwają tarczę? Obecnie mam żywiczne i jest ok. Dlatego zastanawiam się czy warto iść w metaliczne.
Gość Opublikowano 25 Września 2019 Opublikowano 25 Września 2019 Zużycie tarcz to stan umysłu puść te hebleTutaj nie wiem czy ktoś odpowie bo możesz jeździc bardzo długo gdy jeździsz po płaskim lub masz małe wzniesienia wtedy nie przychamowywujeszNatomiast gdy będziesz w bike parku gdzie ciągle depczesz hamulec klocki i tarczę mogą się zużyć szybciejNie ma podanej reguły na zurzucie
Iru Opublikowano 25 Września 2019 Autor Opublikowano 25 Września 2019 Chyba nie do końca zrozumiałeś moje pytanie. Metaliczne to poodbno lepsze hamowanie kosztem szybszego zużywania się tarcz. Pytanie ile procoentowo wiecej tych tarcz się zużywa. Wiadomo, że nie ma dokładnej odpowiedzi, ale czy to kollosalna różnica czy detal na który nie warto zwracać uwagi?
Gość Opublikowano 25 Września 2019 Opublikowano 25 Września 2019 Jeżeli tarcze masz przystosowane do metalicznych klocków nie odczujesz różnicyGdybyś założył do tarcz tylko pod żywiczne zobaczył byś różnice w ubytku tarczyJednak czy to będzie taka czy inna tarcza oraz klocki jak pojedziesz w Alpy i będziesz miał np 20 km zjazd to jakie by nie były to się zużyją o to mi chodziło
Rekomendowane odpowiedzi