Skocz do zawartości

Odpryski, rysy, uszkodzenia lakieru

Iru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że to nieuniknione jak rower jest używany, ale trafiło mi się dość pokażne uszkodzenie lakieru w dość widocznym mijscu. Zahaczyłem prawdopodobnie o jakiś głaz na singch i kiepsko to wygląda. Chciałbym to jakoś  naprawić. Rower to Giant Trance 29 2019. Czy producenci dają jakeś zaprawki czy coś podobnego? Istenieją jakieś inne sposoby?

Opublikowano

Lekko zmatuj papierem ściernym, i pociągnie odpowiednio dobranym lakierem. Najwięcej opcji nie masz co liczyć

Opublikowano

wystarczy zwykły lakier do paznokci. Paleta kolorów jest ogromna

Opublikowano

Albo mieszalnia farb do samochodów. Dość drogo, ale dobiorą kolor, nawet w spray nabiją. Poćwicz tylko wcześniej malowanie na jakiś innych powierzchniach. 

Opublikowano

Nie kombinuj i oddaj do fachowca. Na pewno coś zaradzi i być może przy okazji nie zdemoluje Twojego portfela. 

Opublikowano (edytowane)

Aluminium Ci nie zardzewieje więc to olej.

No chyba, że razi w oczy to możesz to naprawić. Podpisuję się pod opinią @Franz Mauer - oddaj do fachowca.

A potem możesz zabezpieczyć sobie lakier transparentnymi taśmami do oklejania samochodów.

Edytowane przez TReznor
Korekta literówki
Opublikowano

Razi mnie po oczach. Nikt pewnie tego nie lubi, a ja szczególnie. Uszczerbek jest dość duży. Około 1cm kw.  Może uda się mi dziś wrzucić fotkę.

Normalnie do samochodowego lakiernika z nim iść czy w serwisie Gianta coś zaradzą?

Opublikowano

Szkoda zachodu kup i iklej folią w punktach które są najbardziej narażone na uszczerbek
Jak rower mocno dostaje w kość to musi lakier się uszkodzić
Jak będę miał chwilę wrzucę Ci foty jak wygląda mój po prawie roku używania

Opublikowano

Oklej folią. Na allegro w dziale naklejki rowerowe masz do wyboru do koloru.

Ja okleiłem górną rurę i pod łańcuchem 

20190908_172008.jpg
Opublikowano

Giant mi odpisal, że w ogóle nie udostępniaja lakieru, nawet serwisom, a ja zaczynam się przyzwyczajać :). Po sezone poszukam jakiegoś lakiernika, ewentualnie nałoęe jakiegoś lakieru do paznock  wtedy pomyślę może o jakieś folii choć w paranoje też nie ma co popadać:).