ibanezz Opublikowano 24 Września 2019 Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) Kilka tygodni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem szosy tej holenderskiej marki. Rama i widelec w całości z karbonu, malowane matowym lakierem. Rama ma przekroje lekko idące w aerodynamiczne kszałty, tak modne dzisiaj. Sama jednak ma dość klasyczy kształt, bez zbędnych udziwnień. Takie formy lubię najbardziej. Rama jest sztywna a cały rower dynamicznie przyśpiesza. Osprzęt to w większości Ultegra 8000, której nie trzeba reklamować. Wyjątkiem jest korba oraz hamulce. Tu trafiły największe cięcia budżetowe. Kaseta to 105 w formie 12-25 co przy kompakcie na przednich tarczach wystarcza mi na dzień dzisiejszy w zupełności. Koła, kierownica, sztyca i mostek to produkty producenta pod logo Supra. Przesiadłem się ze starej stalowej szosy Bianchi więc obecnie złego słowa nie powiem na obecną konfigurację. Producent podaje wagę 8kg. Z pedałami i koszykami 8.4kg w rozmiarze 55. Kupiłem go w szybkichrowerach. Bardzo szybka wysyłka. Rower starannie zapakowany. Po założeniu kół i przykręceniu kierownicy i siodełka gotowy do jazdy. W zasadzie wszystko było wyregulowane. Po kilku przejażdżkach jedynie drobna regulacja przedniej przerzutki. Dodatkowo trafiły bidony Elite wraz z koszykami oraz pedały Look Keo 2 Max. Z rzeczy, które zauważyłem na lekki minus to owijka. W dolnym chwycie, w rękawiczkach jest stosunkowo śliska, ale poprzednio miałem Super Sticky Kush Classic więc pewnie stąd to uczucie. Reasumując jest to bardzo udany zakup. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez ibanezz 3
zbigniew niewadzi Opublikowano 31 Grudnia 2019 Opublikowano 31 Grudnia 2019 W tych pieniądzach to bym coś lepszego kupił od tej budżetówki
ibanezz Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2020 Owijka została zmieniona. Włascicielom Sensy doradzam to w pierwszej kolejności. Oryginalna zostawia sporo kleju i trochę czasu trzeba było poświęcić żeby to uporządkować. Na kierownicę trafiła owijka Fabric Hex Duo. Świetnie się nawija i jest bardzo fajna w trzymaniu. Na testy praktyczne przyjdzie czas, ale póki co wrażenia bardzo pozytywne. Wcześniej miałem Supacaz Sticky Kush. Również tu by trafiła, jednak utrzymanie w czystości było nieco kłopotliwe. Owijka Fabric jest dość długa i pomimo, że nie ma w zestawie takich krótkich 8-10cm fragmentów pod klamki, to bez problemu można je uciąć z dowolnego jej końca. Na plus również taśmy wykończeniowe. Z podobną strukturą jak sama owijka. Zdecydowanie nie przypominają taśmy izolacyjnej Przed sezonem może jeszcze wpadnie biało czarne siodełko. @zbigniew niewadzi może i tak, jednak każdemu podoba się coś innego. 1
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2020 Opublikowano 7 Stycznia 2020 Bardzo fajny rower, podoba mi się. Niech służy!
organic Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Kaseta 105 przy Ultegrze to raczej standard A hamulce jakie?
ibanezz Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2020 Hamulce słabo 😉 Shimano BR-R561. Zobaczę jak będą się zachowywać i czy przy mojej jeździe będą pilnym tematem do zmiany. Jeżeli tak to 105-tki wrzucę, a wcześniej ewentualnie lepsze okładziny.
ibanezz Opublikowano 17 Września 2020 Autor Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) Kilka aktualnych ujęć. Nowe siodełko i hamulce oraz parę gadżetów typu licznik i lampka ion. Edytowane 17 Września 2020 przez ibanezz
M.C Opublikowano 17 Września 2020 Opublikowano 17 Września 2020 Możesz podlinkować link do przedniej i tylnej lampki?
ibanezz Opublikowano 17 Września 2020 Autor Opublikowano 17 Września 2020 23 minuty temu, M.C napisał: Możesz podlinkować link do przedniej i tylnej lampki? Przednia lampka to Bontrager Ion 200 RT Tylna to Giant Numen+ Spark TL. 1
ibanezz Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2020 Wpadła nowa kierownica zintegrowana. Nie sądziłem, że tak przyjemnie będzie łapała drobne nierówności. Po pierwszej jeździe jestem bardzo zadowolony. Zdecydowałem się na mniejszy rozmiar i zamiast 42cm jak w oryginale kupiłem 40/10cm. Wrażenia bardzo pozytywne.
m-peter Opublikowano 21 Grudnia 2020 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Pytanie z innej beczki, jak sprawdza się nawinięcie owijki w odwrotną stronę (z tego co widzę, masz nawiniętą od mostka w dół)? Właśnie zastanawiam się nad tym czy u siebie tak zawinąć nową bo irytują mnie te taśmy przy mostku. Zastanawiam się tylko jak z ewentualnym podwijaniem owijki?
ibanezz Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2020 Nie mam z nią żadnych problemów. Zarówno na owijkach Fabric i Lizard. Dość ciasno się je nawija i nie widzę obecnie żadnych przeciwwskazań dla siebie. Podczas jazdy nie odczuwam różnicy. Wygląd sam wiesz Zresztą nawet gdyby raz na jakiś czas trzeba by było poprawić ją w dolnym chwycie, co mi się nie zdarzyło, to niewielka cena dla mnie. 1
maron126 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Możesz zdradzić tajemnicę skąd nabyłeś kierownicę.POZDRO
ibanezz Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2020 To żadna tajemnica. AliExpress. Zależało mi przede wszystkim na tym żeby nie było wewnętrznego prowadzenia linek, tylko ten rowek od spodu. To znacznie ułatwia przekładkę. Kosztowała około 300zł. Jeżeli chodzi o jakość wykonania to nie mam żadnych zastrzeżeń. Sporo sprzedawców oferuje podobne.
hi_im_krzysiu Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 u Ciebie też te szare paseczki nie są symetrycznie przyklejone? ja u siebie chyba spróbuję usunąć
ibanezz Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2020 Wydaje mi się na żywo, że są na tyle symetryczne żeby nie irytowały. Poza tym są pod kolor elementu na ramie, więc szkoda byłoby je usuwać Też masz taką? Jeździłeś już z nią? Jak wrażenia?
hi_im_krzysiu Opublikowano 22 Grudnia 2020 Opublikowano 22 Grudnia 2020 u mnie to tak wygląda, prawy kilka mm niżej, jeszcze nie jeździłem, ale pomijając to to nie ma do czego się przyczepić
ibanezz Opublikowano 23 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2020 U mnie jest to praktycznie niezauważalne.
ibanezz Opublikowano 20 Lutego 2021 Autor Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) Kilka drobnych zmian, w tym karbonowa sztyca. Po pierwszych kilometrach pozytywnie, choć nie tak bardzo jak przy kierownicy. Aktualna waga gotowego do jazdy 7,9kg. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez ibanezz
baobab Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) W dniu 22.12.2020 o 23:03, hi_im_krzysiu napisał: u mnie to tak wygląda, prawy kilka mm niżej, jeszcze nie jeździłem, ale pomijając to to nie ma do czego się przyczepić Dla mnie to niewyobrażalne, żeby mieć owijkę tylko do połowy szerokości skrzydła baranka. Jestem kolarzem-amatorem-nowicjuszem, ale jak tylko zabrakło mi owijki i miałem jej na kierownicy tyle co na zdjęciu to czułem potrzebę kombinowania - łączenia dwóch owijek z powodu zbyt małej szerokości materiału na kierownicy - żeby mieć gdzie ręce położyć. Gdyby się przyjrzeć mojej kierownicy to zobaczylibyście, że wygląda delikatnie opaśnie w miejscu łączenia mimo niwelowania różnicy grubości przez gęstsze jej nakładanie. Edytowane 8 Maja 2021 przez baobab
ibanezz Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Opublikowano 8 Maja 2021 Jak miałem zwykłego baranka to owijka była bliżej mostka. Ta zintegrowana jest nawet węższa w miejscu w którym jest owijka. Mi to nie przeszkadza, bo praktycznie nie korzystałem nigdy z górnego chwytu, a estetyka takich rozwiązań bardzo mi pasuje.
Rekomendowane odpowiedzi