Tomson Opublikowano 20 Września 2019 Opublikowano 20 Września 2019 Witam, zakupiłem rower stumpjumper firmy Specialized. Zastanawiam się czy nie warto zmienić tarczy i hamulców na hope z tektro. W mojej opinii te hamulce tektro na których narazie jeżdżę nie są najlepsze. Są to Tektro Gemini SL jeśli takie istnieją😕. Może coś powinienem zrobić by lepiej działały. Rower ma jakieś 4 miesiące.
Gość Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 Porównywanie Tektro Gemini SL i jakichkolwiek hamulców od Hope to jak porównanie Mercedesa i Malucha... Jeśli kasa nie jest problemem to kupiłbym Hope, jeśli chcesz wydać tak do 700zł za komplet hamulców, to szedłbym w SLXy M7000 lub XT M8000. Cenie do 850zł kupisz Magurę MT5 czterotłoczkową i to też jest super opcja
ahaja Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 Z 4 tłoczkowych to są MT520 z klamkami za jakieś 130EU za set.
Gość Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 Do Magury dobrze jest się przymierzyć, bo z tego co wiem, to klamki nie da się ustawić zbyt blisko kierownicy, co może być problemem dla osób o małych dłoniach. Z tego względu zrezygnowałam z Magur, choć gdyby nie te nieszczęsne klamki, to kto wie - może zamiast "hołpów" miałabym Magury w Soilu.
Kruk Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 Tektro vs Hope pierwsza myśl jak nic to fake Są 3 topowe heble 4 tłoczkowe Hope V4, Magury Mt7 i Shimano Saint M820. Są jeszcze takie jedne heble Trickstuff Direttissima ale to nisza u nas.
Tomson Opublikowano 21 Września 2019 Autor Opublikowano 21 Września 2019 Czyli tektro gemini sl warto wymienić?
Kruk Opublikowano 21 Września 2019 Opublikowano 21 Września 2019 Możesz dać inne klocki aby poprawić ich moc i odpowietrzyć dobrze układ. Jak chcesz wymieniać to warto na coś dobrego
Tomson Opublikowano 24 Września 2019 Autor Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) Dzięki Edytowane 24 Września 2019 przez Tomson
Rekomendowane odpowiedzi