Skocz do zawartości

Mavic Cosmic z Ali

pmedela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Takie kółka przyniósł dzisiaj listonosz. Niestety paczka wzbudziła zainteresowanie w WER Zabrze i została poddana procedurze celnej. Przy cenie kół z przesyłką 622zł naliczyli 143zł VAT'u. Cła nie naliczono. Razem z opłatami pocztowymi wyszło 160zł.

To tak, gdyby ktoś chciał kupić i zastanawiał się, czy opłaty go nie zjedzą.

Piotrek9f3f12ff7f89cfdbfc6eea5d39bef243.jpg

Opublikowano

To teraz trochę pojeździj tak z 1000-2000 Km i zdaj relacje :)

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Waga bez zacisków:
tył: 1147g
przód: 983g
Stożek ma 40mm

--
Piotrek

Edytowane przez pmedela
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.09.2019 o 21:32, Kruk napisał:

To teraz trochę pojeździj tak z 1000-2000 Km i zdaj relacje :)

Za mało.

Mam przejechane na takich 30-kach niecałe 6 tysi ( ze skakaniem na nich włącznie) i też za specjalnie wiele o nich powiedzieć nie mogę pod kątem , czy aby czasem nie wlazłem na minę.

Edytowane przez kaido2
Opublikowano (edytowane)

Pękły 3 szprychy, bo przegiąłem pałe jakiś tyś km wcześniej, ale od tego czasu dalej spokój, pomimo że nadal ich nie szanuję.

6 minut temu, pmedela napisał:

@kaido2
Czyli można powiedzieć, że na razie jesteś zadowolony ?

Za tą kasę cóż chcieć więcej.

Lepszych kół się nie dostanie, no jakby poszukać to sie znajdą Retrospece, czy Jklapiny 40-ki w jeszcze3 lepszej ofercie i na nowszych bębenkach jak ślizgacze Mavica.

Od tego ostatniego wiząłem koła do lasu za 4-ry paczki z hakiem i podobnie dostają wszedzie wpierdziel. A trekking na ciężkich laciach z wkładką jedzie podobnie jak szosa. Za ten hajs mistrzostwo świata.

Edytowane przez kaido2
Opublikowano

Mam nadzieję, że będą ok. Są bardzo równo wycentrowane, naciąg szprych bez większych dysproporcji (tak na oko i ucho
bo tensometru nie posiadam), żadnych luzów na piastach, ogólnie sprawiają bardzo dobre wrażenie.
Jeszcze nie jeździłem, bo nie pomyślałem o tym, że dętki z wentylami 42mm się nie nadają i musiałem kupić
nowe, na 60mm.

Są jeszcze Fulcrum racing 6 za 690zł w polskim sklepie, chyba dobra cena, ale ja się zdecydowałem na te ze zdjęcia.

Opublikowano

To co mnie zastanawia to 40 cm. Nie wiem , czy Mavic takowe robił w alu, trzeba by przejżeć stare katalogi. Piasty na bank sa Mavica i co najwyżej tak po 20-tu tysiach wypada zaglądnąć do bębenka, no chyba , że ktoś wali z kieratu to odpowiednio wcześniej.

Tak, to co zauwazyłem w tych chińskich kołach  ( od Jklapina) że każda szprycha jest taka samo naciągnięta, a koła są idealnie proste, jednak w przypadku szprych klasycznych nie zawsze  są odpuszczone, ale to akurat jest mały miki. Najprawdopodobniej są składane ręcznie z podzespołów.