Ksairo Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 Siemka! Szukam jakiś piast do jakiegoś Dirt/DH/FreeRide! Jakie piasty wybrać do 400 zł. Piast potrzebuje na tył i przód. Przednia musi mieć oś 9mm. Muszą mieć mocowanie pod hamulce tarczowe.
Red Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 33 minuty temu, PiotrekGT napisał: 9mm to niezłe DH musi być Pomocna odpowiedź. Musisz być z siebie dumny 🙄 42 minuty temu, Ksairo napisał: Jakie piasty wybrać do 400 zł. Piast potrzebuje na tył i przód. Przednia musi mieć oś 9mm. To budżet na komplet? Sprawdź to https://www.centrumrowerowe.pl/piasta-novatec-nt-d032sb-pd19620/ https://www.centrumrowerowe.pl/piasta-novatec-d041sb-pd3113/
Gość Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 Autor wątku powinnien podać np czy piasta ma być na 6 śrub czy centerlock, oraz rozmiar tylnej piasty, lub najlepiej dokładnie do jakiej ramy Do dirtu czy DH to os 9 mm średnio bym dał
Kruk Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 Mój znajomy ma starego DH na 26 calowych z piastą na oś 10mm przelotową. Nie narzeka na sztywność Może coś właśnie ze stajni Novateca
PiotrekGT Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 9 godzin temu, Red napisał: Pomocna odpowiedź. Musisz być z siebie dumny 🙄 Wiesz... DH to jednak ekstremalna dziedzina sportu, od dawna używane są tam osie 20mm, nie bez przyczyny. Nie wiem na czym kolega chce jeździć to deha/efer ale piasty za 400zl qr 9 to troche patologia wg mnie. Nie chce wrzucać już wszystkich do jednego worka ale 90% ludzi chcących uprawiać ten sport mają pojęcie o nim jedynie z kilku kanałów na yt (PDK) Potem pytania na forach czy Suntour XCM nada się do deha i czy demo 8 to dobry wybór na pierwszy rower (ciekawe czemu na to demo 8 sie tak uwzieli, hmm...)
Kruk Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 Noo mój znajomy też tylko demo 8 hehehe aa ja wiem czemu, jest jeden taki cwaniaczek na YT co ma Demo 8 i się pewnie z tego wzięło, a kontent kretyński to młodzi podłapują.
PiotrekGT Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 @Kruko tym samym cwaniaczku myślimy
Kruk Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 Pewnie tak, takich .....ekhem to ciężko zapomnieć Noo i własnie dlatego młodzi tylko demo 8 i demo 8, i to przez tego jegomościa dzieciaki na btwinach latają na rampach bo się na oglądają i chcą, zerowy kontent,nie lubię kolesia w ciul, rak Youtuba kolejny.
szuszu Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Witam! Proponowałbym do DH inny rozmiar osi....i na sztywno bo chodzi o kwestię bezpieczeństwa i.... zęby są drogie.... Sam próbowałem trochę hopek na hehehehe...hardtaill-u i skończyło się to złamaniem koła i osi QR 9mm...😂👍 i wylądowaniu w parku w rabatkach z kwiatkami...od tamtego czasu na takich kołach to jedynie zjazdy. Moim zdaniem oś conajmniej od 20 mm w górę i to zależy od wagi zawodnika. Z resztą.... im szersza tym lepsza... Jeśli się nie da...lepiej pomyśleć o zmianie koła. No i oczywiście amortyzator dopasowany do szerokości piasty....o tym trzeba pamiętać. Edytowane 14 Października 2019 przez szuszu
Kruk Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 Nie ma grubszej osi niż 20 mm i przeważnie stosuje się ją z przodu a z tyłu 12mm lub chyba 15mm jak idzie o DH.
szuszu Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 Rozumiem... Dzięki za poprawienie mnie Kruku 😝😊 to też będę już wiedział ....ale QR odpada na bank ....już przetestowałem na sobie 💨----- 💥
Kruk Opublikowano 14 Października 2019 Opublikowano 14 Października 2019 QR to do jakiegoś lekkiego XC. Wiadomo są różne rozwiązania ale 20mm to tylko DH z przodu
Rekomendowane odpowiedzi