Skocz do zawartości

Pęknięta rama w nowym rowerze.

Tommy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś przy czyszczeniu mojego bajka zauważyłem pod mechanizmem korbowym delikatne pęknięcie (nie wiem sam jak to nazwać). Wygląda to na wadę fabryczną. Nie jest to na pewno z mojej winy, bo rower jest nowiutki (kupiony z 3 tygodnie temu) i przejechałem nim może z 15km i nie byłem jeszcze w cięższym terenie.

Nie ukrywam, że trochę się wystraszyłem, bo nie wiem czy nie będzie mieć to wpływu na dalszą eksploatację roweru i po za tym nowy rower kupiony w fachowym sklepie nie powinien mieć takich wad.

Czy warto udać się z tym do sklepu w celu wyjaśnienia?

20190918_114852.jpg 20190918_114903.jpg 20190918_114958.jpg 20190918_115018.jpg

Opublikowano

Co to za rama?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 minuty temu, Karoleq napisał:

Co to za rama?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Cube Reaction TM 2019

Opublikowano

To jest spaw (odlew?) nie pęknięcie. Niedbale wykonany ale to nie problem.

Opublikowano
4 minuty temu, PrzeLuka napisał:

To spaw jest nie pęknięcie.

To nie jest spaw na 200%. Zobacz na element zaraz obok (po lewej stronie na zdjęciu) tam nie ma żadnych spawów.

20190918_122912.jpg
Opublikowano

Mi to wygląda na powierzchowny "ubytek". Nie mniej warto byłoby zgłosić się do sklepu.

Opublikowano

@Tommy skoro wiesz lepiej to po co tu przyszedłeś? Idź z tym na reklamacje i usłyszysz to samo, czyli że to powierzchniowa niedoskonałość nie majaca żadnego znaczenia poza estetyką.

Opublikowano
14 minut temu, PrzeLuka napisał:

@Tommy skoro wiesz lepiej to po co tu przyszedłeś? Idź z tym na reklamacje i usłyszysz to samo, czyli że to powierzchniowa niedoskonałość nie majaca żadnego znaczenia poza estetyką.

Wiem tylko, że nie jest to spaw.

Sugerujesz, że w sklepie powiedzą, że to nie ich wina i nic z tym nie zrobia?

15 minut temu, piter614 napisał:

A nie wygląda to raczej na lakier który chce odprysnać?

No coś w teń deseń.

Opublikowano

I myslisz, że pójdziesz z tym do sklelu i wymienią Ci to?

Jak od kamieni odprysnie Ci lakier to też pójdziesz z reklamacja, bo to wina kamieni nie Twoja?

Nic nie znaczaca wada fabryczna ale jak chce Ci się bujać do sklepu z takimi pierdołami to prosze bardzo.

Opublikowano
8 minut temu, PrzeLuka napisał:

I myslisz, że pójdziesz z tym do sklelu i wymienią Ci to?

Jak od kamieni odprysnie Ci lakier to też pójdziesz z reklamacja, bo to wina kamieni nie Twoja?

Nic nie znaczaca wada fabryczna ale jak chce Ci się bujać do sklepu z takimi pierdołami to prosze bardzo.

Wystarczyło napisać " nic nie znacząca wada fabryczna" i tyle, a nie zgrywać kozaka. Nie pozdrawiam.

Opublikowano

Ale zaatakowaliście kolegę. Nie ładnie. 🤨

mi to wygląda na niewyszlifowany spaw i po lakierowaniu tak to wygląda. Masz gwarancję to się nie przejmuj. Jeździj śmiało i obserwuj. Ale jak chcesz to podjedz do sklepu lecz nic to nie da bo rama na moje oko nie ma uszkodzenia

Opublikowano
Teraz, ostry2407 napisał:

Ale zaatakowaliście kolegę. Nie ładnie. 🤨

mi to wygląda na niewyszlifowany spaw i po lakierowaniu tak to wygląda. Masz gwarancję to się nie przejmuj. Jeździj śmiało i obserwuj. Ale jak chcesz to podjedz do sklepu lecz nic to nie da bo rama na moje oko nie ma uszkodzenia

I takiej odpowiedźi oczekiwałem 😉 dzięki !

Opublikowano

9 minut temu, ostry2407 napisał:

mi to wygląda na niewyszlifowany spaw

Bardziej jak by nie wystarczająco wyczyszczono ramę przed lakierowaniem.Farba po prostu nie złapała materiału.Faktycznie możesz starać się o wymianę,ale tylko zabiorą ci rower na 3 tygodnie(14dni roboczych :/ ) i odzyskasz go w zimie,nie koniecznie wymienionego.

Moja rada,zgłoś do sklepu,że zauważyłeś taką wadę i żeby oni(Sprzedawca)ocenili i odnotowali na papierku,że zgłosiłeś problem.W razie czego zawsze masz papier.

Poza tym Nie przejmuj się takimi głupotami ;) 

Opublikowano

Ja bym to delikatnie ruszył czy odpryśnie ,gorzej jak pod spodem skrywa wadę fabryczną ,np podczas odlewu dostały się pęcherze powietrza i stożyła się jak w w procesie spawania pora (nazwa potoczna)która jest w środku pusta ,ale to tylko takie domysły

Opublikowano
Godzinę temu, piter614 napisał:

,ale to tylko takie domysły

Na 99% nie :) ,ale dlatego napisałem 

2 godziny temu, Accent_Szaj napisał:

,zgłoś do sklepu,że zauważyłeś taką wadę i żeby oni(Sprzedawca)ocenili i odnotowali na papierku,że zgłosiłeś problem.W razie czego zawsze masz papier.

Opublikowano

Jutro z rana jade do rowerowego. Dam znać co powiedzieli 😉

Opublikowano

Dla zainteresowanych - byłem dziś w sklepie i okazało się, że jest to jakiś odprysk farby (wyłącznie estetyczna wada). Zaproponowali, że mogą wysłać rower do firmy Cube i tam mogą tą wadę naprawić, ale czas oczekiwania byłby bardzo długi. 

Powiedzieli również, że lepiej się tym nie przejmować, bo to pierdoła nie wpływająca jakoś na użytkowanie bajka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...