Kriter Napisano 30 Maj 2017 Udostępnij Napisano 30 Maj 2017 Witam Czy ktoś jest posiadaczem ww roweru, lub posiada wiedzę na temat minimalnego poziomu sztycy w ramie Cube LTD z 2016 roku. Rozmiar jaki mnie interesuje to 21, więc temat dotyczy sztycy 400mm. Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 31 Maj 2017 Udostępnij Napisano 31 Maj 2017 (edytowane) A ile kolego ważysz i czy chodzi o sztycę karbonowa czy aluminiową lub stalową? Edytowane 31 Maj 2017 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
Kriter Napisano 31 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Maj 2017 (edytowane) Moja waga to 95kg. Wzrost 188, przekrok 92. Mój problem polega na pewnej dysproporcji pomiędzy przekrokiem a długością tułowia. Lepiej czuje się na rowerach 19 cali, ale długość podsiodłówki u większości producentów zmusza mnie do rozmiaru 21. Więc z tego co znalazłem w internecie odpowiednie dla mnie prawdopodobnie są tylko ramy cube, ewentualnie focus. Z moich obliczeń wynika że sztycy, przy długości podsiodłówki 515 w cube LTD będzie w ramie około 10 - 11 cm. Stąd pytanie czy producent ramy Cube zaleca minimalną wartość na poziomie 10cm, czy więcej. Edytowane 31 Maj 2017 przez Kriter Odnośnik do komentarza
marekctr Napisano 31 Maj 2017 Udostępnij Napisano 31 Maj 2017 Na oryginalnej sztycy jest określona minimalna długość, na jaką można ją wyciągnąć. W moim Cubie jest to 11cm. Rama 19. 1 Odnośnik do komentarza
Kriter Napisano 31 Maj 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Maj 2017 1 godzinę temu, marekctr napisał: Na oryginalnej sztycy jest określona minimalna długość, na jaką można ją wyciągnąć. W moim Cubie jest to 11cm. Rama 19. Dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło Marekctr. Dzięki wielkie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi