snerol Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Cześć, Posiadam od niedawna rower na Tiagrze 4700 i łańcuch KMC. W miarę upływu czasu zaczął pojawiać się irytujący dźwięk z napędu. Przeczyściłem napęd, ale nie zmieniło to sytuacji. Łańcuch również nie jest jeszcze zużyty, sprawdzałem przymiarem. Dodaję nagrania dla zwizualizowania. Na bardziej statycznym ujęciu widać również, że wózek rusza się przód/tył podczas kręcenia. Ma ktoś jakiś pomysł jak z tym zawalczyć?
Gość Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Wyszejkuj łańcuch, wygląda mi to na zasyfione ogniwa jest w kilku miejscach bardziej sztywny na łączeniach ogniw i stąd może pochodzić ten dźwięk i pozostałe objawy.
snerol Opublikowano 12 Września 2019 Autor Opublikowano 12 Września 2019 Hmmm, szejkowałem go parę dni temu. Mogę spróbować raz jeszcze.
WściekłyDzik Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 a kółeczka od przerzutki też smarowałeś ? odkręć wózek i sprawdź, bo może to tam susza zawitała i stąd ten dźwięk
Rekomendowane odpowiedzi