Robberto Opublikowano 11 Września 2019 Opublikowano 11 Września 2019 (edytowane) witam jestem tutaj nowy wiec prosze o wyrozumialosc, ok kilku miesiecy jezdze ww rowerem i do dzisiaj bylo wszystko ok kiedy w ramach konserwacji itp postanowilem odkrecic imbusem srubke jak domyslam sie odpowietrznika/wlewu oleju, niestety przy probie odkrecenia urwalem gwint, wiem zadacie pytanie jak przy odkrecaniu mozna urwac gwint ale tak bylo, wydaje mi sie ze fabrycznie zostal juz naderwany i przy probie odkrecenia urwal sie. Moje pytanie, jaka moge kupic klamke/raczke zeby bez problemu pasowala? Edytowane 11 Września 2019 przez Robberto blad
Gość Opublikowano 11 Września 2019 Opublikowano 11 Września 2019 "Korka" nie dostaniesz a klamke najlepiej kup taka samą.
Robberto Opublikowano 11 Września 2019 Autor Opublikowano 11 Września 2019 nie szukam "korka" tylko klamke poniewaz w niej jest zerwany gwint, pytam jaka klamka poza oryginalna bedzie pasowala, oryginalna nieco droga, 199zl
elmapeto Opublikowano 11 Września 2019 Opublikowano 11 Września 2019 Wszystko zależy od tego jakie masz hamulce. Ja w mojej 540 ce miałem hayes radar. Potem wiem ,że były Btwin by tektro. Jeśli za 200 klamka to kupił bym m6000 cały hamulec na Twoim miejscu 2
AHABI ONE Opublikowano 11 Września 2019 Opublikowano 11 Września 2019 (edytowane) 2 godziny temu, elmapeto napisał: Wszystko zależy od tego jakie masz hamulce. Ja w mojej 540 ce miałem hayes radar. Potem wiem ,że były Btwin by tektro. Jeśli za 200 klamka to kupił bym m6000 cały hamulec na Twoim miejscu Zgadza się ... w 540 była akcja serwisowa z tymi hamulcami "hayes" , pamiętam, to doskonale ponieważ załapał się mój rower na wymianę na Tektro Auriga Comp .Ja zauważyłem, że po odpowietrzeniu, mimo wszystko po nie krótkim czasie hamulce przepuszczają płyn, oddałem rower do Decathlon serwis (gwarancja w tym czasie wygasła z 3 miesiące wstecz )..Trafiłem na serwisanta, który tak podszedł do tematu, że pomimo utraty gwarancji, załatwił mi wymianę o której wspomniałem wcześniej. Pytałem się dlaczego nie bylem poinformowany wcześniej o tej akcji serwisowej (mam zarejestrowaną kartę Decathlon ) kontakt mieli przecież. Odpowiedź :Cyt "Nie wszystkie rowery z tym hamulcem Hayes podlegały wymianie.,tylko jakaś część partii magazynowej " Mnie ta jego wypowiedź nie przekonała, bo niby w moim 540 doszło do tej usterki, a niby nie ta "partia" , to co ...Wychodzi na to, że jeśli usterka nie wystąpi w czasie gwarancji, to tematu nie ma i tyle. Wałek w biały dzień, na moim przykładzie, rower 15 miesięcy miał i usterka z cieknącymi hamulcami wystąpiła (pomimo okresowych przeglądów w Serwisie Decathlon ) , rower nie był zbytnio eksploatowany, a hamulce padły. Edytowane 11 Września 2019 przez AHABI ONE
Gość Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 14 godzin temu, Robberto napisał: nie szukam "korka" tylko klamke poniewaz w niej jest zerwany gwint, pytam jaka klamka poza oryginalna bedzie pasowala, oryginalna nieco droga, 199zl To zadawaj precyzyjniej pytania. Poza tym w języku polskim zdanie zaczyna się WIELKĄ literą, stosuje się interpunkcję oraz polskie znaki diakrytyczne.
Robberto Opublikowano 12 Września 2019 Autor Opublikowano 12 Września 2019 Dziękuję bardzo za lekcję języka polskiego jak i za wyczerpującą odpowiedź na zadane pytanie. Nie zdawałem sobie sprawy z powagi problemu, jakim jest używanie WIELKICH liter, oraz znaków diakrytycznych na zwykłym forum rowerowym. Dziękuję i pozdrawiam A tak na marginesie, pytanie zostało zadane w pierwszym moim poście.
Kruk Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Staramy się być kulturalni na forum, a poprawna polszczyzna jest bardzo przyjemna dla oka. Wiadomo, na telefonie ciężko się piszę i sam często piszę jak bądź, ale na forum, gdzie widzą wszyscy, starajmy się pisać zrozumiale.
Rekomendowane odpowiedzi