Załen Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 Cześć, posiadam rower unibike crossfire I chciałbym w nim wymienić kasetę 9rz na 11rz, tylko nwm czy to jest możliwe z tą piastą.
Bujak Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 Po pierwsze sprawdź bębenek:Jeżeli pod kasetą masz podkładkę dystansową to masz bębenek 11s. Jeżeli nie ma podkładki to bębenek jest 10s.Po drugie napisz jaka kasetę chcesz założyć. Nie wiem czy wszystkie, ale na pewno dużo kaset MTB 11s i 12s jest przeznaczonych do założenia na bębenek 10s. Wszystko zależy od rozpiętości kasety. Kaseta 11-32 będzie wymagała bębenka 11s, ale 11-42T 11s jest przeznaczona do montażu na bębenki 10s.
Załen Opublikowano 10 Września 2019 Autor Opublikowano 10 Września 2019 Chciałbym założyć kasetę sram nx.A czy mam podkładkę to nwm, w tym momencie nie moge tego sprawdzić
Gość Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 Kasety MTB (bo zapewne taką masz w tej crossówce) 8, 9, 10 i 11 mają tą samą szeromość. Wyjątek satanowią kasetu 11s szosowe, które są szersze i wymagają szerszego bębenka. Jeśli masz podkładkę pod kaseta tzn. że masz bębenek szosowy i na 99,9% pod 11s MTB ta podkładka musi tam zostać. Jeśli nie ma tam podkładki znaczy, że masz normalny bębenek 8, 9, 10, 11s. Na forum byla mowa o tym wiele razy. Wymieniasz napęd i tyle. Żadnych przeróbek.
Bujak Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 Chciałbym założyć kasetę sram nx.A czy mam podkładkę to nwm, w tym momencie nie moge tego sprawdzić Kaseta sram NX 11s i NX Eagle pasuje do bębenka 10s. Będzie pasować do Twojego roweru.
Załen Opublikowano 10 Września 2019 Autor Opublikowano 10 Września 2019 To dziękuję za pomoc Panie Bujak oraz Przeluka
Rekomendowane odpowiedzi