Skocz do zawartości

Długie spodnie na szczupłego i wysokiego

lesstar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w pierwszym poście.

Mam 194 cm wzrostu przy wadze 80 kg, taka wersja slim, w pasie 100 cm a długość nogawki 88 cm. Wraz z nadejściem wiosny pojawił się problem z ciuchami na rower. Latem jeżdżę w krótkich spodniach, na zimę mam spodnie typowe rowerowe z szelkami i gumkami pod stopy więc spodnie naciągnięte ale zakrywa wszystko co trzeba. Ale na zimowe spodnie zrobiło się za ciepło a na krótkie zbyt zimno. Byłem już chyba we wszystkich sklepach rowerowych w Szczecinie i nie znalazłem na siebie spodni, w których mógłbym pojeździć na rowerze. Nawet dresu nie mogę na siebie znaleźć. Chciałbym jakieś spodnie długie ale bez szelek. Czy jesteście w stanie nakierować mnie na jakieś portki w takim rozmiarze? Gdyby miały wkładkę, byłoby idealnie no i żeby jakoś pasowały wyglądem do roweru MTB.

Opublikowano

Przepraszam, ten post powinien być w dziale spodnie długie a nie krótkie. Nie wiem jak to przenieść.

Opublikowano

Witam,

Na sezon wiosenno-jesienny zakupiłem coś takiego: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/spodnie-ocieplane-superroubaix-na-szelkach-z-wkla.html
Jak dla mnie (podobne "parametry" 196cm/85kg) pasuje rozmiar XXL/8. Kupowałem na miejscu w siedzibie firmy i przymierzałem różne rozmiary. Wiem, że istnieje możliwość doszycia na dole nogawki dodatkowego (kilkucentymetrowego) ściągacza i takie rozwiązanie polecam (dla rozmiaru XL/7 w Twoim przypadku). Spodnie mają wygodną (jak dla mnie wkładkę - przejechane ok. 300km). Polecam kontakt telefoniczny a najlepiej osobisty.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dziękuję za namiary, sprawdzę na pewno. A nie jest Ci za ciepło w tych spodniach? Albo inaczej zapytam, do jakiej temperatury na dworze czujesz się w nich komfortowo a w jakiej robi Ci się za ciepło podczas ciągłej jazdy?

Opublikowano

Testowałem w temp. od +4 do +13 i było bardzo komfortowo. Myślę, że poniżej +4 potrzebna będzie bielizna termiczna, a powyżej +15 będzie już za ciepło. Jest to wersja z takim delikatnym ociepleniem.

Opublikowano

Dziękuję. O taki zakres temperatur mi chodziło. Oby tylko rozmiar był odpowiedni.

Opublikowano (edytowane)

Myślę, że jeśli podasz sprzedawcy swoje podstawowe wymiary to oni na pewno coś dopasują (dla mnie chcieli doszyć na dole kilkucentymetrowy ściągacz i przerobić szelki). To jest producent tej odzieży więc robią to w cenie :).

pozdr

Edytowane przez SaqL
Opublikowano

Spróbuj poszukać w odzieży pearl izumi. Używam praktycznie tylko tej marki i naprawdę dobrze dopasowują się do ciała. Ogólnie bardzo dobra odzież pod każdym względem tylko ceny dość wysokie.

Pozdrawiam,

Artur