LukaszMerida Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Cześć! Powoli kompletuję strój na rower i właśnie kupiłem swoją pierwszą koszulkę rowerową GIORDANA Trade Laser blue w rozmiarze XXXL oraz XL. Mniejsza jeśli chodzi o przyleganie jest dla mnie bardziej komfortowa, jednak czy ona nie jest za krótka? `XXL`: https://naforum.zapodaj.net/6f1cf289ad9d.jpg.html `XL: https://naforum.zapodaj.net/c1acc270042d.jpg.html Edytowane 6 Września 2019 przez LukaszMerida
Gość Opublikowano 7 Września 2019 Opublikowano 7 Września 2019 Nie jest za krótka, leży na Tobie idealnie właśnie. Ta w rozmiarze XXXL trudno powiedzieć, bo nie widać na zdjęciu gdzie dokładnie się kończy, ale widać, że w miejscu gdzie skończyć się powinna, jeszcze się ciągnie w dół. Poza tym jest dramatycznie za luźna jak na szosowe standardy. Koszulka kolarska nie powinna być tak długa jak zazwyczaj masz tshirty. Powinna się z przodu kończyć znacznie wyżej (za to mile jest widziane, żeby krój przewidywał dłuższy odcinek z tyłu), bo weź pod uwagę, że na szosie spędzasz czas głównie w pochylonej pozycji, i to dość nisko, więc nadmiar materiału w tamtym rejonie tylko generowałby niepotrzebne łopotanie. Jest ok.
LukaszMerida Opublikowano 7 Września 2019 Autor Opublikowano 7 Września 2019 Dziękuję Ci serdecznie za pomoc, jako początkujący mam wiele dylematów. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Adrian Bednarz Opublikowano 16 Października 2019 Opublikowano 16 Października 2019 Czyli "zwykła" koszulka termo nie wchodzi w grę?
nctrns Opublikowano 16 Października 2019 Opublikowano 16 Października 2019 @Adrian Bednarz w jaką grę? Ja sobie nie wyobrażam jazdy rowerem bez koszulki kolarskiej, bo mi będzie brakować kieszeni na plecach. Jak ty ich nie potrzebujesz, a twoja zwykła koszulka termo jest na tyle długa żeby ci nie odsłonić nerek, to jeździj w czym chcesz Ja na przykład mam ciepłe termo z długim rękawem nierowerowe, zakładam albo pod bluzę kolarską albo pod koszulkę kolarską z krótkim rękawem jak jest około 12 stopni. Ale jak tą termo ubiorę, to zakrywa mi pośladki do połowy.
Rekomendowane odpowiedzi