Skocz do zawartości

Szajbajki z Irlandii

Lukasmullingar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

...........................

Edytowane przez carrera51
Opublikowano

Ja już się nastawiłem że z samego rana jadę na młynek :D

Opublikowano (edytowane)

...............

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

..................

Opublikowano (edytowane)

..................

Opublikowano (edytowane)

.....................

Opublikowano (edytowane)

.............

Opublikowano

O! Moje tereny, droga i same góry i pola torfu :D Było pod górę, z górki i tak w kółko? :D

Opublikowano (edytowane)

......................

Opublikowano (edytowane)

Trochę zazdrościłem ostatniej wycieczki więc sam się wybrałem do Roundwood.

20190406_143917.jpg 20190406_145055.jpg 20190406_145057.jpg 20190406_143922.jpg 20190406_145102.jpg 20190406_150330.jpg

20190406_140924.jpg Edytowane przez M.C
Opublikowano (edytowane)

.........................

@carrera51 2496 km

Opublikowano (edytowane)

Bolało już po 10km jak się czipsy na drodze zaczęły :D na zjeździe nie szło jechać. Cannona nie chciałem brać, bo się uparłem że dojadę do tego Roundwood.

Kozacka pętla, nie ma pitu pitu.

Edytowane przez M.C
Opublikowano (edytowane)

..........................

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Postanowiłem się w końcu wybrać na kompletną trasę przez Sallygap

20190506_111413.jpg
  • 4 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Jeździ ktoś po Dublinie/Wicklow i chciałby pokręcić razem? Bikepacking gravelowy lub szosa.

Edytowane przez M.C
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam wszystkich, planuję za rok wyjechać do Irlandii na miesiąc i okrążyć całą wyspę , ok 2000km. Mam pytanie do osób, które mają doświadczenie w jeździe rowerem po Irlandii lub do osób po prostu mieszkających w tym kraju i znające dobrze jej klimat. Kiedy pogoda w Irlandii jest najbardziej sprzyjająca rowerowej wyprawie tego typu? Kiedy jest najcieplej, kiedy pada najmniej? Spotkałem się w internecie z różnymi opiniami w różnych artykułach i rozważam maj, lipiec bądź wrzesień. Wolałbym jednak dostać konkretne odpowiedzi od realnych ludzi, którzy trochę o pogodzie panującej na Zielonej Wyspie mogą coś powiedzieć , nie jakieś suche fakty z artykułów turystycznych itd. Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam 🙂

Opublikowano
33 minuty temu, Dominique napisał:

Witam wszystkich, planuję za rok wyjechać do Irlandii na miesiąc i okrążyć całą wyspę , ok 2000km. Mam pytanie do osób, które mają doświadczenie w jeździe rowerem po Irlandii lub do osób po prostu mieszkających w tym kraju i znające dobrze jej klimat. Kiedy pogoda w Irlandii jest najbardziej sprzyjająca rowerowej wyprawie tego typu? Kiedy jest najcieplej, kiedy pada najmniej? Spotkałem się w internecie z różnymi opiniami w różnych artykułach i rozważam maj, lipiec bądź wrzesień. Wolałbym jednak dostać konkretne odpowiedzi od realnych ludzi, którzy trochę o pogodzie panującej na Zielonej Wyspie mogą coś powiedzieć , nie jakieś suche fakty z artykułów turystycznych itd. Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam 🙂

Celuj raczej w miesiące letnie. Myśle, że lipiec bedzię okej. Zazwyczaj to najcieplejszy miesiąc. Ryzyko deszczu zawsze jest. Bardziej martwiłbym się wiatrów.

Opublikowano
W dniu 28.02.2020 o 16:02, Fimala napisał:

Celuj raczej w miesiące letnie. Myśle, że lipiec bedzię okej. Zazwyczaj to najcieplejszy miesiąc. Ryzyko deszczu zawsze jest. Bardziej martwiłbym się wiatrów.

No faktycznie wiatry faktycznie mogą być problematyczne...ale i pomocne jeśli będą wiać mi w plecy i pchać mnie do przodu  ;) Te wiatry chyba przeważają na wybrzeżach? A teren jest bardzo pagórkowaty? Niezależnie jak bardzo ciężka byłaby to przeprawa, to widoki , ta zieleń i irlandzki folklor zrekompensują cały ten trud :D Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano
9 minut temu, Dominique napisał:

No faktycznie wiatry faktycznie mogą być problematyczne...ale i pomocne jeśli będą wiać mi w plecy i pchać mnie do przodu  ;) Te wiatry chyba przeważają na wybrzeżach? A teren jest bardzo pagórkowaty? Niezależnie jak bardzo ciężka byłaby to przeprawa, to widoki , ta zieleń i irlandzki folklor zrekompensują cały ten trud :D Dzięki za odpowiedź.

No Irlandia to same górki i skały praktcznie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Fimala napisał:

No Irlandia to same górki i skały praktcznie.

Ok, jakoś dam radę. Jest mnóstwo czasu, aby na spokojnie się przygotować. Dzięki jeszcze raz.

Opublikowano

Jeżeli jedziesz dalej niż 50km, to pare gór się nawinie (ogólnie droga będzie góra dół, góra dół - trzeba się szykować na 5-15% nachylenia). Co do pogody to w lecie najcieplej jest (17-25 C), ale deszcz i ulewy mogą w każdym dniu zaskoczyć. Co do wiatrów to nieważne czy nad morzem czy nie, wiać i tak będzie :D

• 3 miesiące temu...