metyl Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Cześć, mieliście styczność z przerzutką tylną Altus RD-M310? Zabrałem się za serwis całego roweru i chciałem wyczyścić przerzutkę jednak nie mam pojęcia jak/czy da się wyjąć sprężynę która odpowiada za napinanie wózka, a tam u mnie najbardziej chrzęści piasek. Można to rozebrać, czy jest połączone na amen?
seraph Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Na "czole" przegubu pantografu bliżej wózka jest taka mała nerkowata zaślepka. Trzeba ją podważyć i pod spodem jest ukryte mocowanie trzpienia całego wózka - trzeba wyjąć zawleczkę i wózek sam odpadnie od reszty.
metyl Opublikowano 5 Września 2019 Autor Opublikowano 5 Września 2019 3 godziny temu, seraph napisał: Na "czole" przegubu pantografu bliżej wózka jest taka mała nerkowata zaślepka. Trzeba ją podważyć i pod spodem jest ukryte mocowanie trzpienia całego wózka - trzeba wyjąć zawleczkę i wózek sam odpadnie od reszty. Siłowałem się z tym ładnych kilka minut i się poddałem bo myślałem że zniszczę, w takim razie teraz będę robił to z przekonaniem, dziękuje ^^
Rekomendowane odpowiedzi