kondzix234 Opublikowano 4 Września 2019 Opublikowano 4 Września 2019 Cześć bikerzy, Zastanawiam się nad kupnem pedałów spd z wyższej półki pytanie jest jaka jest różnica pomiędzy pedalami xtr m9000 a m9100 bo z tego co patrzyłem na stronach waga jest ta sama więc czekam na wyjaśnienia i ewentualne porady co do pedałów spd
Gość Opublikowano 4 Września 2019 Opublikowano 4 Września 2019 6 zakładek i cala masa informacji o SPD. Przyjemnej lektury.
Franz Mauer Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Chcesz pedały z wyższej półki? FORCE MTB lub Bontrager MTB, które są o połowę tańsze i lżejsze 😉 XTR są fajne, ale cena z kosmosu. Tym bardziej, że różnią się co najwyżej kształtem. Ale czy to jest warte kwoty w granicach 400 PLN lub wyższej?
Ares Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 System SPD Shimano nie za wiele poza wagą, wyglądem wzajemnie się rożni. Co za tym idzie są śladowe ilości użytkowników tak bezsensowne drogich rzeczy. Tu jak nigdzie co powinno dziwić większość jednak wzięła sobie do serca by nie wydawać kasę na znaczek.
komandosek Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) 22 godziny temu, kondzix234 napisał: Cześć bikerzy, Zastanawiam się nad kupnem pedałów spd z wyższej półki pytanie jest jaka jest różnica pomiędzy pedalami xtr m9000 a m9100 bo z tego co patrzyłem na stronach waga jest ta sama więc czekam na wyjaśnienia i ewentualne porady co do pedałów spd podstawowa różnica jest taka, że od modelu 520 wzwyż odkręcić pedał od korby możesz wyłącznie imbusem. Taka tam redukcja wagi kosztem (potencjalnie) super kłopotliwego serwisu. Edytowane 5 Września 2019 przez komandosek
Kruk Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 Dla mnie o wiele lepsze od Shimano są Look X track, bo są na maszynach a nie na konusach. Używam X track'ów en rage od roku i jest cacy.
eathan Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 2 godziny temu, Kruk napisał: Dla mnie o wiele lepsze od Shimano są Look X track, bo są na maszynach a nie na konusach. Używam X track'ów en rage od roku i jest cacy. hehe a ja od ok 10k km mam Shimano 540. Zero serwisu przez cały czas. Obrywają co rusz a to myjką ciśnieniową, a to jazdą w wodzie. Działają idealnie. Luzów nie stwierdzono.
skraburski Opublikowano 11 Października 2019 Opublikowano 11 Października 2019 Ja mam XTRy PD-M970 od 10 lat i żyą, są mega skatowane z zewnątrz a cały czas ładnie się kręcą i nie mają luzów. Ale to były czasy jak pedały były projektowane przez inżynierów a nie księgowych
Rekomendowane odpowiedzi