Francyś Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 Szimano wszystkim. Co wedlug Was jest lepszym wyborem, Scott scale 950 z 2019 roku czy 950 z 2020? Mam możliwość zakupu nowszego modelu za niewiele większe pieniądze, ale zastanawiam sie nad różnicą jaka jest w napędach. W starszym modelu jest nx sram 1x12 natomiast nowszy model już ma opcję shimano 1x12. Ponizej linki do obu specyfikacji: https://www.scott.pl/produkt/811/4913/Rower-Scale-950/ https://www.scott-sports.com/pl/pl/product/scott-scale-950-bike?article=274596007 Proszę pomóżcie w podjęciu decyzji bo mam straszny mętlik w głowie.
Ares Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 Sram NX to najtańsza padlina na rynku. Raz działa, raz nie działa a raz myśli, że działa... Shimano jednak działanie opanowało do perfekcji i tu się zapewne nic nie zmieni.
komandosek Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 20 minut temu, Ares napisał: Sram NX to najtańsza padlina na rynku. Raz działa, raz nie działa a raz myśli, że działa... Shimano jednak działanie opanowało do perfekcji i tu się zapewne nic nie zmieni. Kiedy Ci nie działa?
Ares Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 Ja nie męczę się z tym szajsem. Kolega właśnie to wyrzucił dosłowne na śmietnik. Nie wytrzymał psychicznie z regulacją co kilka tripów w górach. Wszystko zostawił tylko wywalił tylną przerzutkę na rzecz X01. Na razie bardzo zadowolony i chyba nie przejdzie do Japońców bo się tak odgrażał
komandosek Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 Bardzo dziwne. Myślałem, że odnosisz się do tego filmu : https://www.youtube.com/watch?v=5cbPxzCRwfQ&t W tym filmiku winowajcą jest sprzęgło, ale to samo sprzęgło jest we wszystkich 12rzędowych napędach sram.
Ares Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 (edytowane) Prawie nie oglądam bo jak ktoś zauważył nie śmigam w xc. Ale się uśmiałem po " I szczerze się zastanawiam co tam można było jeszcze zrobić taniej" w kontekście SX-a. Ja bym powiedział "co tam można było jeszcze sp^%$#@ić bardziej. Przejrzyj sobie nasze fora enduro lub tematyczne z zagranicy to ludzie klną jak szewc. Między innymi dlatego, że dzieją się takie akcje w rejonach środkowych koronek kasety. Coś jest nie halo z tą przerzutką bo już po zmianie na GX nagle jest o niebo lepiej. Znajomy podejrzewa też kasetę ale to taki potencjalny drugi winowajca. Edytowane 3 Września 2019 przez Ares
komandosek Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 no to jeszcze jeden filmik od Szajbajka :
Francyś Opublikowano 4 Września 2019 Autor Opublikowano 4 Września 2019 Czyli przewaga na chwile obecną po stronie scale'a z 2020 i napędem Shimano.
komandosek Opublikowano 4 Września 2019 Opublikowano 4 Września 2019 2 godziny temu, Francyś napisał: Czyli przewaga na chwile obecną po stronie scale'a z 2020 i napędem Shimano. Zdecydowanie. Ale nie dlatego że to Shimano samo w sobie, (serwisuje mojej żonie rower z napędem NX Eagle problemów nie zauważam) ale dlatego że masz tam przerzutkę z nowej grupy 8100 i nowsze znaczy zazwyczaj lepiej. Do tego NX ma standardowy bębenek który wymusza znacznie cięższą kasetę. To jest jakiś nowy standard Shimano, odpowiednik standardu XD od Srama. Na nowych grupach Shimano mało kto jeździł bo premierę mialy niedawno, ale można założyć że jest super
Rekomendowane odpowiedzi