LuQ Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 Witam wszystkich Chciałbym przedstawić mój ostatni nabytek którym jest Cannondale Supersix z roku 2014. Rower kupiłem jakiś miesiąc temu jako używany. Wcześniej jeździłem na Rose Pro SL a później na Giant Propel. Oba modele były super jednak zawsze czegoś mi w nich brakowało. Po sprzedaży Propela na wiosnę tego roku nie planowałem szczególnie kupna nowej szosówki, jeździłem gravelem i obserwowałem rynek, a nóż się coś trafi . No i stało się, to była miłość od pierwszego wejrzenia, nie zastanawiając się dłużej jak 5min nabyłem taką maszynę: Rama SuperSix EVO, BallisTec Carbon, SPEED SAVE, PressFit BB30 rozmiar 54 Widelec SuperSix EVO, BallisTec Carbon, SPEED SAVE, 1-1/8" to 1-1/4" steerer Korba Cannondale HollowGram Si, BB30, OPI Chainrings 50/34 Pedały Speedplay Ultra Light Action Cr-Mo Wkład suportu Cannondale Alloy PF30 BB Cups, FSA BB30 Bearings Przerzutka przednia SRAM RED 22 Yaw, braze-on Przerzutka tylna SRAM RED 22 Kaseta SRAM Red PG-1170, 12-26, 11-speed Łańcuch SRAM PC-1170, 11-speed Hamulce SRAM RED Dźwignie hamulcowe SRAM RED Doubletap Koła Składaki na piastach Bitex, szprychy Sapim D-Light, tajwańskie obręcze pod tubeless Opony Schwalbe Pro One Tubeless (25mm przód, 23 mm tył) Kierownica FSA K-Wing Carbon Compact 40cm Mostek Deda Superzero Stery SuperSix EVO, 1-1/4" lower bearing, 25mm carbon top cap, 5mm Hidden top cap Siodło Selle Italia SLS Team Edition Sztyca FSA K-Force 27,2 mm Waga: 6,770g (z pedałami i koszykami na bidon) Oczywiście nie obyło się bez dopasowania roweru pod własne preferencję i wymianie kilku komponentów. Na pierwszy ogień poszła kierownica i mostek, troszkę później dołożyłem karbonowe koła. Na dzień dzisiejszy nie planuję żadnych zmian, teraz tylko cieszyć się jazdą. 3
Papynsky Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 UCI not approved. O 30g za lekko. Super się prezentuje. Przy jakim wzroście pasuje Ci 54 od cannondale'a ?
LuQ Opublikowano 3 Września 2019 Autor Opublikowano 3 Września 2019 53 minuty temu, Papynsky napisał: UCI not approved. O 30g za lekko. Super się prezentuje. Przy jakim wzroście pasuje Ci 54 od cannondale'a ? Kurczę trzeba będzie dociążać Ja mam 175cm wzrostu i przy mostku 90mm jest dla mnie idealnie
kielbtomcl7 Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 Witam w klubie supersixow. Super wygladajaca maszna!
Gość Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 Przepiękna maszyna. Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach, ale może zdradzisz ile kosztowało Cię to cudo?
pawel-siwy Opublikowano 26 Października 2019 Opublikowano 26 Października 2019 co dają różne rozmiary opon?
LuQ Opublikowano 26 Października 2019 Autor Opublikowano 26 Października 2019 Godzinę temu, pawel-siwy napisał: co dają różne rozmiary opon? Niestety po założeniu opony 25mm (realnie miała prawie 28mm) była na tyle blisko ramy że nie chciałem ryzykować. Stąd zmiana na 23mm (realnie ma około 24.5mm). Z przodu mam dużo miejsca więc została 25mm, cała tajemnica
Nemrod Opublikowano 27 Października 2019 Opublikowano 27 Października 2019 W Synapsie z 2013r miałem podobnie. Z przodu miałem 28c a i spokojnie 32c by weszła. Z tyłu 25c to był max a i tak baardzo mało miejsca było.
Rekomendowane odpowiedzi