Kapelon Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 Witam Szajbajki. Czy ktoś posiada informacje odnośnie amora na zdjęciu? Czy to faktycznie Fox Float 32RL (poprawcie mnie jeśli się mylę) Jak wygląda kwestia zwiększenia skoku w tym uginaczu? gdzie ewentualnie wysłać go na serwis lub czy ktoś posiada jakiś poradnik z którego dowiem się jak przeprowadzić serwis samemu? Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 3 Września 2019 Opublikowano 3 Września 2019 Stare Foxy RL miały na górze prawej goleni niebieskie pokrętło do blokady oraz czerwone do tłumienia powrotu. F90 to wersja OEM produkowana pod zamówienie producenta rowerów ( F90 chyba był najczęściej w Specach ) i prawdopodobnie nie ma możliwości zmiany skoku. Jednak anby mieć 100% musisz wyjąć trzpień komory powietrznej i sprawdzić ,czy nie ma dystansów W standardowych F32 czasami można było zwiekszyć skok do 120 mm bez wymiany tłumika. Serwis jest banalnie prosty , do wykonania w domu bez specjalistycznych narzędzi i jest taki sam jak dla wszystkich modeli z tłumikiem O/B ( Open Bath ). Tu jest film z podstawowym serwisem lub legendarny filmik z piwem na stole Tabela z olejami https://mtbhowto.com/oil-volume-fox-f100-f90-rl-rlc-ob-2007-2009/
Kapelon Opublikowano 3 Września 2019 Autor Opublikowano 3 Września 2019 (edytowane) Dziękuje za tak bogatą odpowiedź. Zgadza się, amor był seryjnie w specu, kolory pokręteł również się zgadzają. Będę działać, pozdrawiam. #edit, każde uszczelki do Foxa 32 będą pasować? gdzie najlepiej się zaopatrzyć ? Edytowane 3 Września 2019 przez Kapelon
erw Opublikowano 23 Grudnia 2019 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Hej.Odświeżę wątek. Też mam zamiar zrobić pełen serwis Fox f120 RL. Pytanie czy polecicie jakieś zamienniki dla oleju fox'a i dla Fox float fluid? Ten drugi, z tego co się zdążyłem zorientować potrzebny jest tylko do nasączenia uszczelek piankowych. Gdzie kupujecie materiały do serwisu - uszczelki i oleje? Z dostępnością chyba nie jest super.Pozdrawiam Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka
erw Opublikowano 24 Grudnia 2019 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Hej.Odświeżę wątek. Też mam zamiar zrobić pełen serwis Fox f120 RL. Pytanie czy polecicie jakieś zamienniki dla oleju fox'a i dla Fox float fluid? Ten drugi, z tego co się zdążyłem zorientować potrzebny jest tylko do nasączenia uszczelek piankowych. Gdzie kupujecie materiały do serwisu - uszczelki i oleje? Z dostępnością chyba nie jest super.Pozdrawiam Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu TapatalkaCo do Fox float fluid to chyba bzdury napisałem. On jest tylko do komory powietrznej, czyli nie jest niezbędny przy moim serwisie.Olej pewnie wybiorę ten:https://allegro.pl/oferta/motorex-racing-fork-oil-10w-1l-do-amortyzaroto-7375518537?utm_medium=app_share&utm_source=facebookMa najbliższe parametry z oryginalnym, a jest ok. 2x tańszy. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Generalnie tutaj chyba większość użytkowników ma po prostu rockshox gdzie z dostępem do części nie ma problemu, oraz z pomocą przy naprawachDlatego nie ma szybkiej odpowiedziZasada przeglądów jest ta samaTutaj zależy czy chcesz robić serwis pełny czy tylko częściowyCzy masz komorę powietrza czy sprężyneCzęsto jak masz czas gdy rozbierzesz amortyzator zwyczajnie możesz pomierzyc sobie oringi które są w środku i kupić za groszeJa z reguły tak robię, chva że w grę kupna idzie uszczelka kurzowa to z tym jest ciężej i trzeba po prostu kupić to co ma być
erw Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Dzięki za odpowiedź. Odnalazłem już trochę filmów instruktazowych i generalnie nie boję się samej procedury w innych wątkach na forum znalazłem trochę informacji też. Uszczelki kupię oryginał. Tylko o oleju jeszcze myślę. Serwis zrobić chcę pełny. Amortyzator jest kupiony używany i nie znam historii jego serwisowania.Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 O oleju może znajdziesz tutajhttp://endurotrophy.pl/forum/showthread.php?tid=426
Rekomendowane odpowiedzi