Teqijuana Opublikowano 1 Września 2019 Opublikowano 1 Września 2019 Potrzebuje pomocy. gdy pedałuje słychać trekotanie, łańcuch jest nasmarowany, przerzutka tylna wyregulowana. nie wiem co to może być męczę się z tym przez cały dzień
Gość Opublikowano 1 Września 2019 Opublikowano 1 Września 2019 A łańcuch przez wózek przerzutki jest poprawnie poprowadzony?
Teqijuana Opublikowano 1 Września 2019 Autor Opublikowano 1 Września 2019 Zapomniałem dodać że słychać to przy kasecie - przerzutce tylnej. jutro nałożę łańcuch znowu ale wydaje mi się że jest dobrze poprowadzony
mareq Opublikowano 1 Września 2019 Opublikowano 1 Września 2019 Kaseta jest nowa? U mnie nowa z mictoshifta terkotała przez pierwsze 300km. Widać zęby musiały się lekko dotrzeć. Teraz jest cisza.
Teqijuana Opublikowano 1 Września 2019 Autor Opublikowano 1 Września 2019 Kaseta jest stara ale jeszcze nie zużyta. Wcześniej czyściłem cały napęd i bębenek. Przed tym nie było tego dźwięku. ale bębenek i kaseta jest dobrze przykręcona ponieważ zdjąłem koło i zakręciłem kasetą do tylu i nie było tego dźwięku samo cykanie.
leejoonidas Opublikowano 1 Września 2019 Opublikowano 1 Września 2019 Czyli jednak jeden z elementów napędu jest już zużyty, po wyczyszczeniu starego napędu z brudu wymieszanego ze smarem tak bywa, maź brudu wymieszanego ze smarem do łańcucha działa wyciszająco na cały napęd, podobnie będzie gdy łańcuch posmarujesz stałym gęstym smarem (czego nie polecam). Podobny efekt występuje gdy założysz nowy łańcuch na stare zużyte zębatki. W pierwszej kolejności pada łańcuch, potem zębatki, najszybciej te które najczęściej używasz. Ale może być tak jak piszą powyżej że źle poprowadziłeś łańcuch przez tylną przerzutkę, dlatego zacznij od sprawdzenia tylnej przerzutki.
jhartman Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 Widziałem coś podobnego - małe kółeczko przerzutki ocierało o zębatkę i terkotało na niskich przełożeniach. Regulacja śrubką B pomogło.Sent from my iPhone using Tapatalk
Teqijuana Opublikowano 2 Września 2019 Autor Opublikowano 2 Września 2019 Zdjąłem łańcuch odkręciłem i przykręciłam kółeczka i trykotanie zniknęło. dziękuje wszystkim za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi