Elfidel Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Witam W moim canondaylu mam headshock ultra si i pomimo zamknięcia blokady i tak się ugina Czy ktoś zna przyczynę ? Czy można to jakoś naprawić bardzo mało inf jest w internecie jak się za to zabrać może ktoś mi pomoże pozdrawiam wszystkich
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Napisz bezpośrednio do Daniela, bo ma o nich pojecie ale zabiegany jest, więc na szybką odp. nie licz.
jedras Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Nie zauważyłeś żeby był mokry od oleju ? Jeżeli sam amor pracuje dobrze na łożyskach to pozostaje przeserwisować tłumik. No i teraz pojawia się problem jaki to, często ciężko to stwierdzić tak z zewnątrz, odkręcając pokrętło mi się zdawało że w F400 i Jekyllu mam identyczne, niestety były kompletnie inne ale przynajmniej większość uszczelek pasuje do każdego, tutaj poradziłem jakoś sobie a kupiłem 2 kity do DL80 Broń boże nie kupuj tylko klucza do headshocka z Bitul, nie nadaje się totalnie do niczego, u mnie najlepszym patentem okazały się duże cęgi do pierścieni segera, takie gięte o 90 stopni, tylko te z yato wymagały lekkiego podszlifowania końcówek i rozgięcia bo nie łapały dobrze. Poza tym że ciągle nie wiem jak zmienić uszczelkę w nakrętce tłumika to z resztą schodzi mi max 20 minut teraz. Aha, przydaje się Sram Butter do samrowania uszczelek + dobrej jakości olej, idzie go koło 20-30 ml, ciężko powiedzieć w sumie ile dokładnie bo odpowietrzając tłumik co chwilę się odrobinę dolewa.
Rekomendowane odpowiedzi