Skocz do zawartości

Gravel Loca Bikes - czy ktoś coś wie?

Jujor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, właśnie sprzedałem rower enduro i szukam dla siebie idealnego gravela. Kilka założeń podstawowych to:

Dużo miejsca na oponę, możliwość założenia kół 27,5

Sztywne osie

Napęd 1x11

Komfortowe geo, mniej racingowe niż szosa

Szerszy baranek z flarą

Dobre opony

Przeglądałem oferty dużych producentów, takie rowery jak Kross esker 6.0, octane one gridd, ns bikes rag+,  rondo ruut al... Aż w końcu natrafiłem na to cudo: https://locabikes.pl/kategoria/rowery-gravel/glossy-matte-gravel

Patrząc na części i to jak jest złożony, stwierdzam że jest to rower, który w 100% realizuje moje założenia. Ale to manufaktura a nie uznany producent, co więc myślicie o takim wyborze? Ewentualnie jaka jest alternatywa do 6500 zł max? 

Dodam tylko że kellys soot 70 odpada bo osobiście nie mogę na niego patrzeć, jest taki brzydki... :) z góry dzięki za dyskusję! 

Opublikowano (edytowane)

Janek z dobrerowery.pl ma loce, ostatnio wrzucał dużo filmów na yt, możesz popatrzeć. Może inny model, ale zawsze jakaś opinia o firmie jest.

Edytowane przez Jwradek
Opublikowano

Byłem kiedyś w Loca Bikes, zwykle robią pod indywidualne zamówienie, nisko nakładowa produkcja w jednej z wrocławskich willi, typowi pasjonaci. Kilka lat już działają.

Opublikowano

Powiem tak: przymierzałem się do Rag+ już byłem zdecydowany, szukałem gdzie i za ile...aż natrafiłem na tą Loce. I się zakochałem. Rower wygląda genialnie, złożony jest z głową i spełnia moje wszystkie wymagania. Jedynie zastanawiałem się nad "renomą" bo wiem że gravele u nich to nowa sprawa...Oglądałem te filmiki na youtube, generalnie mocno pozytywna opinia :D 5 lat gwarancji no i ta możliwość personalizacji jest mega...Dodatkowo zaskoczyła mnie cena, bo to jest ta sama półka cenowa co Rag+ i trochę mniej niż Rondo a jednak mówimy o małej firmie...Chyba nie pozostaje nic innego jak tam pojechać i zobaczyć co to warte na żywo...Chyba, że się ujawni ktoś kto już to widział albo lepiej - jeździł?

• 5 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktoś może podzielić się opinia na temat tych rowerów? Trochę mnie ciągnie w ich kierunku (malowania i personalizacja roweru za rozsądną cenę). Niestety FB pełen jest single speedów i rowerów miejskich.